image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Декларування отриманих доходів – конституційний обов’язок громадян

Начальник Мелітопольського управління Головного управління ДПС у Запорізькій області Валерій Літинський нагадав громадянам про їх конституційний обов’язок задекларувати до 1 травня 2020 року доходи, отримані у 2019 році, та звернув увагу на право громадян скористатись податковою знижкою, шляхом подання декларації про майновий стан і доходи до 31 грудня 2020 року.

Валерій Літинський повідомив, що громадяни можуть подати декларацію про майновий стан і доходи до Центру обслуговування платників за місцем своєї реєстрації особисто або уповноваженою на це особою, надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення, або надіслати он-лайн через сервіс Державної податкової служби України «Електронний кабінет» на офіційному веб-порталі ДПС (https://cabinet.tax.gov.ua).

Коментуючи процес декларування Валерій Літинський пояснив переваги подання декларації в електронній формі. «По-перше, це зручно, декларацію можна подати цілодобово в зручний час. По-друге, це повністю безкоштовно, тобто не потрібно витрачати кошти на поштові відправлення або на транспорт. По-третє, декларування в електронній формі забезпечує запобігання наявності помилок при заповненні декларації», — зазначив начальник Мелітопольського управління Головного управління ДПС у Запорізькій області.

Подати декларацію в електронній формі громадяни можуть скориставшись приватною частиною сервісу ДПС України «Електронний кабінет», але для цього потрібно мати кваліфікований електронний підпис (КЕП).

КЕП можна отримати безкоштовно у будь-якому пункті Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно – довідкового департаменту ДПС України (КНЕДП ІДД ДПС) або у банківських установах і організаціях. Платники Запорізької області можуть скористатися послугами з видачі КЕП КНЕДП ІДД ДПС за адресами:

— м. Запоріжжя, вул. Паркова, буд. 4а, 1-й пов.;

— м. Бердянськ, просп. Праці, буд. 20, каб. 219, тел.: (06153) 38663;

— м. Мелітополь, вул. Героїв України, буд. 31, каб. 103, тел.: (0619) 422920.

Начальник Мелітопольського управління Головного управління ДПС у Запорізькій області Валерій Літинський звернув увагу і на інші можливості Електронного кабінету, зокрема, на можливість фізичної особи отримати в Електронному кабінеті довідку про свої доходи (презентаційний матеріал розміщено на сайті ГУ ДПС у Запорізькій області за посиланням https://zp.tax.gov.ua/media-ark/videogalereya/prezentatsii-ta-inshi-materiala/5769.html, на сторінці ГУ ДПС у Запорізькій області у соціальній мережі Facebook https://www.facebook.com/tax.zaporizhzhya/ та на каналі YouTube https://www.youtube.com/watch?v=2eMQK_n5kO0).