image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Питання для термінового вирішення

22:43 21.05.2013

Останнє перед літньою перервою навчання сільських голів було насичене жвавим обговоренням актуальних тем.питання

Серед них — втілення медичної реформи. Головний лікар Центральної районної лікарні Сергій Селевич звернувся до сільських голів з проханням пришвидшити процеси реорганізації сільських дільничних лікарень. Мелітопольському району дали термін до 1 липня, аби створити належну структуру центру первинної медико-санітарної допомоги. Лише за її наявності район зможе розраховувати на фінансову підтримку. Керівників медичних структур підтримав голова райдержадміністрації Євген Любцов.

— Наразі слід завершити організаційні питання, — зауважив голова МРДА, — аби взятися за затвердження штатів. Все це слід зробити швидко, аби наші медичні працівники не постраждали.

Начальник відділення фонду страхування від нещасних випадків на виробництві Лариса Петрова нагадала, що восени починаються курси з техніки безпеки для керівників районних підприємств. Також закликала не приховувати нещасні випадки на виробництвах. Адже часто через страх керівників перед покаранням, нещасні випадки замовчуються і постраждалі люди не можуть отримати належну їм фінансову допомогу.

Директор фонду соцстраху Сергій Нікіфоров розповів про цьогорічні умови оздоровлення дітей. Так, вартість путівки на 21 день складає 3 500 гривень. З них Фонд соцстраху компенсує лише 882 гривні. Ще 600-800 гривень компенсують обласні профспілкові комітети. Таким чином, батькам лишається оплатити приблизно половину вартості. Добре, якщо в селах є підприємства, які можуть взяти на себе  часткову вартість путівок. Так, наприклад, ось вже кілька років поспіль роблять агрофірма «Україна» та приватне підприємство «Могучий».

Також Сергій Нікіфоров повідомив, що цього року буде 150 путівок, придбаних Фондом за повну вартість. Їх будуть реалізовувати за 10% для дітей незахищених категорій.

Заступник голови райдержадміністрації Олександр Баша, продовжуючи тему дитячого оздоровлення, розповів, що влітку школярі району можуть відпочити в рідних селах. В населених пунктах при школах будуть працювати п’ять таборів денного перебування із гарячим харчуванням. А дитячі садки району на літо переходять на санаторно-курортний режим із посиленим харчуванням.

Останнім під час навчання виступив начальник Мелітопольського міськрайонного управління з надзвичайних ситуацій Денис Седік. Він повідомив про підвищену пожежну небезпеку. Денис Седік висловив сподівання, що сільські голови та керівники сільгосппідприємств Мелітопольщини при потребі будуть допомагати рятувальній службі впоратися із надзвичайними ситуаціями.