image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Наполягають на щепленні худоби

12:43 29.05.2013

Під час чергового засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії ветеринари, керівники сільгосппідприємств та сільські голови району говорили про профілактику сказу серед домашньої худоби.

Начальник районного управління ветеринарної медицини Ірина Грибіненко розповіла, що в Донецький області вже був зафіксований випадок захворювання на сказ людини. Тому, щоб убезпечити громадян від  небезпечної хвороби, слід приділити велику увагу запобіганню її  розповсюдження серед домашніх тварин. Для цього в районі вже розроблено графіки щеплення сприятливого поголів’я: собак і котів, але, як показують попередні роки, мешканці району ігнорують профілактичні заходи. Через небажання прищеплювати домашніх улюбленців, люди піддають небезпеці не тільки тварин, а й себе. Тож ветеринари закликають селян проявити відповідальність та дозволити ветеринарам зробити щеплення. Також на нараді обговорили заходи з профілактики африканської чуми, яка минулого року лютувала в Приморському районі. За словами спеціалістів, запобігти захворюванню допоможе дотримання правил закритого режиму діяльності підприємств. Ірина Грибіненко розповіла, що з 18 районних підприємств, де розводять свиней, лише одне не працює у закритому режимі.

Одним із гострих питань стало закриття худобомогильників, що не відповідають санітарно-епідеміологічним нормам. Саме цю проблему було вирішено винести на розгляд депутатів райради на найближчій сесії.