image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

«Вільний удар»

Під такою назвою минулого тижня на базі Костянтинівської спеціалізованої школи «Прометей» пройшли тренінги для молоді.вильный

Захід був присвячений профілактиці ВІЛ та СНІДУ та спрямований на формування навичок здорового способу життя у молоді. Проект проходить під патронатом кампанії Grassroot Soccer та за участі волонтерів Корпусу Миру. Як розповіла директор спеціалізованої школи «Прометей» Алла Сігіда, проект внесено до плану спільних заходів Інституту інноваційних технологій і змісту Міністерства освіти, молоді та спорту та Федерації футболу України. Участь в тренінгах взяли не лише учні «Прометею», а й з  Костянтинівського ліцею «Ерудит» та НВО №1 «Таврія».

Тренер проекту Наталя Карбушева розповіла, що програма складається з дев’яти практикумів, під час яких діти в ігровій формі дізнаються більше про проблеми ВІЛ-СНІДУ в Україні. Слід зазначити, що в нашій країні такий проект відбувся вперше. Його організатори сподіваються, що дітям у пригоді стануть отримані знання, і вони зможуть про це розповісти своїм одноліткам та зменшити ризик зараження небезпечною хворобою.

Про результати роботи можна казати вже зараз. Спілкуючись з дітьми, дійсно стає зрозуміло, що вони недарма взяли участь в тренінгах. Учень 10 класу Костянтинівського ліцею «Ерудит» Денис Радченко розповів, що після спілкування з тренерами він зрозумів: проблема ВІЛ та СНІДУ — це спільна проблема суспільства, і перемогти її та допомогти хворим можна лише об’єднавши зусилля.  А ось учениця спеціалізованої школи «Прометей» Ліза Фоміна та учениця НВО №1 «Таврія» Катерина Голуб розуміють, що люди з ВІЛ та СНІД повноцінні члени суспільства, які потребують спілкування та допомоги.

Окрім спілкування під час тренінгів діти беруть участь у різних спортивних змаганнях, зокрема, з футболу.

Алла Сігіда зазначила, що такі тренінги безумовно необхідні для дітей, щоб убезпечити їх від смертельної хвороби та прищепити любов до здорового способу життя.