image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Жінки-фермери обмінялися досвідом

11:04 24.07.2013

19 липня на базі обслуговуючого кооперативу «Митра» Мелітопольського району відбувся семінар обласної ради жінок-фермерів. Представниці аграрного бізнесу вивчали досвід мелітопольських фермерів з вирощування суниці. жтнки2

Як розповіла голова ради жінок-фермерів Запорізької області Надія Компанієць, подібні заходи є традиційними для членів ради: «Наша рада поєднує 366 чоловік, нашими членами є представники десяти районів області. Ми проводимо Дні поля, семінари, тренінги, різноманітні зустрічі-навчання».

В основному члени ради вирощують в своїх фермерських господарствах суницю, виноград, черешню, часник та цибулю. Наразі ці види сільськогосподарської продукції є найбільш популярними серед споживачів, на них є попит. Члени ради жінок-фермерів постійно обмінюються досвідом з вирощування цих культур, вдосконалюючи власні виробництва.

жинкиГолова Мелітопольської райдержадміністрації Євген Любцов, який цього дня заїхав на семінар, побажав його учасникам багаторічної плідної роботи та висловив вдоволення тим, що серед наших фермерів так багато енергійних жінок.

Кооператив «Митра», який приймав делегатів з усієї області, є доволі молодим формуванням. Голова кооперативу Віра Морозова розповіла, що йому лише рік. Проте рішення поєднатися вже приносить відчутну допомогу членам кооперативу.

— Завдяки тому, що ми об’єдналися, стало легше вирішувати певні питання, які поодинокі господарі вирішували б довше та важче, — розповідає В. Морозова. — З часу створення нашого кооперативу, його членам вдалося відчутно наростити свої виробництва, збільшити їх потужність.

На сьогодні членами кооперативу є 12 господарів, що спеціалізуються на вирощуванні різних ягід, часнику та цибулі. Учасники виїзного семінару ознайомилися з їх роботою та, в свою чергу, поділилися власним досвідом.