image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Медицина потребує коштів, часу та уваги

10:48 31.07.2013

Впровадження медичної реформи потребує постійної уваги та контролю влади всіх рівнів, а також значних матеріальних вкладень. Цими та іншими висновками після робочої поїздки медичними установами району поділився голова Мелітопольської райдержадміністрації Євген Любцов.медицина потребуэ

Спочатку районний керівник відвідав Центр первинної медико-санітарної допомоги, поспілкувався із головним лікарем Оленою Твердою, дізнався про кадрове наповнення новоствореного центру. За словами Євгена Любцова, організаційна структура створена належним чином. Районна та обласна влада зробила все можливе, аби виконати основне завдання Президента — повністю зберегти медичну мережу, підвищивши якість обслуговування населення. Якщо з першим вдалося впоратися, то над другим наразі напружено працюють. Зокрема, гостро постало питання про оснащення центру та сільських медичних закладів діагностичним обладнанням. Окрім обладнання, медичні заклади також потребують автомобілів. Голова райдержадміністрації визнає, що наразі районний бюджет не може дозволити придбати транспорт. Проте питання оснащення автомобілями служби екстреної допомоги стоїть першим. Поки для зручності сільського населення в районі створено два терапевтичних відділення — в Костянтинівці та Терпінні, які розташовані на базі колишніх сільських лікарень. Мелітопольський район — єдиний в Запорізькій області, де створено такі відділення. Євген Любцов відвідав терапевтичне відділення Костянтинівки, оглянув медичний заклад у Мордвинівці.

Також Євген Любцов відвідав село Садове, де ознайомився з ходом робіт з будівництва очисних споруд.

— Минулого року на завершення цього будівництва було виділено понад 900 тисяч гривень, — пояснив голова РДА. — На жаль, кошти не встигли освоїти в повному обсязі. Тепер для завершення робіт треба приблизно 400 тисяч гривень. В районному бюджеті такої суми немає, тому ми будемо просити про допомогу область.

Євген Любцов зауважив, що це — питання екологічної безпеки, тому воно перебуватиме на контролі. Наразі аналогічні роботи з реконструкції очисних споруд ведуться у Фруктовому та планують провести в Мирному.