image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Область має ресурси для забезпечення доступним житлом

11:07 31.07.2013

На території країни активізовано виконання соціальної ініціативи Президента України щодо забезпечення громадян доступним житлом. Зокрема, збільшується не тільки кількість будинків, у яких можна придбати квартиру за державною програмою, але й кількість земельних ділянок під житлове будівництво.

За планом у 2013 році є ресурс для допомоги у вирішенні житлових проблем для 6 700 українських родин.

На сьогодні Міжвідомчою комісією у Запорізькій області затверджено 15 житлових об’єктів (707 квартир), у яких громадяни можуть купувати житло. Наразі у зазначеній програмі беруть участь троє представників філій банківських установ: ВАТ «Ощадбанк», ПАТ «Укргазбанк» та ПАТ «Укрексімбанк».

У поточному році на реалізацію соціальної ініціативи Президента України для Запорізької області в держбюджеті передбачено 7,8 мільйона гривень. До регіонального управління фонду сприяння молодіжному житловому будівництву вже перераховано 2,6 млн. грн.

На реалізацію заходів обласної цільової програми «Сільське подвіря» («Власний дім») у поточному році передбачено 10,7 мільйона гривень, у тому числі: 6 мільйонів — з державного бюджету (спеціальний фонд), 4 мільйони — з обласного та 737 тисяч гривень — з районних скрбниць. Переважно ці кошти будуть спрямовані на газифікацію житлових будинків, на придбання, будівництво, реконструкцію житлових будинків та на придбання сільськогосподарської техніки.

Відділ ЖКГ та будівництва Мелітопольської РДА