image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Костянтинівські туристи-краєзнавці посіли третє місце у Всеукраїнському змаганні

10:34 07.08.2013

Школярі з гімназії «Таврія» увійшли до збірної Запорізької області та посіли третє командне місце на IX Всеукраїнському зльоті юних туристів-краєзнавців.костянт

Вже два роки поспіль на базі Костянтинівського навчально-виховного об’єднання «Таврія» діє гурток «Історичне краєзнавство», який було започатковано з ініціативи Запорізького обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді. Керівник гуртка Ольга Горбова розповідає про успіхи своїх підопічних:

— Цієї весни наші гуртківці взяли участь в історико-краєзнавчому зльоті учнівської молоді «Великий Луг», що проходив на о. Хортиця, і посіли там 1 місце. Тому наших учнів запросили до складу команди Запорізької області для участі у Всеукраїнському змаганні краєзнавців.

Всеукраїнські змагання проводились з 22 по 27 липня в селі Осій Іршавського району Закарпатської області. Команди з різних регіонів України мандрували туристсько-краєзнавчими експедиційними маршрутами, працювали в творчих майстернях та брали участь в різноманітних конкурсах. Діти демонстрували свої вміння з орієнтування на місцевості, знання з геології, історичного та географічного краєзнавства, археології, етнографії та екології.

Глибокі знання та творчий підхід забезпечили Запорізькій команді третє місце на Зльоті. Гімназистам проведені змагання сподобалися, кожен запам’ятав щось особливе для себе. Так, Тетяна Чеботаєва згадує карпатські краєвиди, якими вдалося  помилуватися, виконуючи завдання, Ольга Нежданова — складні, але цікаві питання та завдання, Настя Харітончук пригадує, якими цікавими творчими номерами дивували учасники змагань, а Володимир Романішин радіє з того, скільки нових друзів вдалося знайти під час поїздки.

Юні туристи-краєзнавці запевнили, що будуть і надалі працювати над вдосконаленням знань та вмінь — заради ще вищих досягнень.