image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Дільничних інспекторів буде більше

10:37 07.08.2013

дильничихМинулого четверга в Новенській сільській раді була організована зустріч сельчан з представниками правоохоронних органів. На зустріч з новенцями приїхали начальник міськвідділу міліції з обслуговування Мелітополя та Мелітопольського району Дмитро Касай, а також заступник начальника Управління карного розшуку Запорізької області Сергій Прудченко.

Новенський сільський голова Валентин Бутенко розпочав зустріч, окресливши головну проблему — нестачу дільничних інспекторів. Наразі інспектор Дмитро Сірко окрім Новенської сільради обслуговує ще кілька територій району. Це забагато для одного спеціаліста.

— Розумієте, йому важко охоплювати увагою одразу кілька сільрад, — пояснив В. Бутенко. — Добиратися доводиться громадським транспортом, через що втрачається багато часу. Особливо прикро, коли нам вкрай необхідний наш дільничний, а він у цей час перебуває в далекому селі іншої сільради. Наші села дуже близькі до міста Мелітополя, вздовж проходить автотраса Всеукраїнського значення, тому життя в наших краях досить бурхливе і потребує постійного контролю. Тому ми звертаємося з проханням лишити дільничним інспекторам лише по одній сільраді для обслуговування.

Дмитро Касай запевнив, що їх відділ міліції має плани збільшити чисельність працівників, адже він — найбільш завантажений в Запорізькій області.

— Невдовзі до нас прийдуть випускники вищих навчальних закладів, і наш склад має поповнитись, — повідомив начальник міськвідділу. — Запорізьке керівництво розуміє, що у нас дуже великий обсяг роботи, тому задовольнить нашу потребу в збільшенні особового складу. Ваша територія та інші крупні сільради стоять першими в черзі, я не випускаю їх з поля зору. Ми плануємо збільшити кількість дільничних у вас до трьох — так їм легше буде утримувати в вашій сільраді порядок та спокій.

Також Дмитро Касай запевнив, що дільничні інспектори матимуть транспорт та будуть забезпечені бензином для робочих виїздів. Сергій Прудченко пообіцяв підтримати свого колегу на рівні області та спільними зусиллями домогтися збільшення особового складу  Мелітопольського міськвідділу міліції.

Мешканці Новенської сільради мали змогу поставити правоохоронцям питання, що їх турбують. Зокрема — про допомогу з боку міліції у профілактиці правопорушень серед школярів, молоді, а особливо в так званих кризових родинах.

— В нашій сільраді є такі родини, — розповідає секретар сільради Євгенія Дикун, — проте не хочеться застосовувати до них радикальних заходів — позбавляти батьківства або відбирати дітей. Іноді достатньо профілактичних бесід. Нещодавно ми з нашим дільничним об’їхали такі родини. І поява на їх подвір’ї людини в формі дала відчутні результати. Тому було б непогано, аби ваші спеціалісти знаходили для нас час та допомагали в подібних ситуаціях.

Дмитро Касай запевнив, що подібна допомога обов’язково буде надана і профілактична робота буде налагоджена. Також Дмитро Касай пообіцяв, що міліція обов’язково буде реагувати на повідомлення громадян про випадки забруднення лісосмуг побутовими відходами чи ремонтними залишками.

— У нас є цілодобова безкоштовна телефонна лінія «102», — нагадав керівник міськвідділу міліції, — на яку в разі потреби слід телефонувати. Якщо буде сигнал від вас, ми будемо зобов’язані відреагувати. Одного порушника зловимо, ще двох-трьох — то й інші будуть боятися порушувати.

Дмитро Касай та Сергій Прудченко вислухали усі прохання та зауваження новенців і пообіцяли всіляку допомогу зі свого боку в питаннях підтримання правопорядку та профілактики правопорушень.