image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Небайдужі до своєї справи

10:50 28.08.2013

Дорожнє сполучення є одним з обов’язкових елементів життя сучасного суспільства. Технічний стан магістралей, шосе і внутрішньоміських доріг багато в чому визначає якість та оперативність пасажирських і вантажних перевезень в Україні. 

небайд2Ремонт і утримання доріг державного значення в нашому регіоні здійснює філія «Мелітопольська дорожньо-експлуатаційна дільниця», яка є одним із 22 структурних підрозділів дочірнього підприємства «Запорізький облавтодор». Запорізький облавтодор було створено 70 років тому для задоволення потреб держави з будівництва, ремонту та утримання доріг загального користування в Запорізькій області.

Зараз у філії «Мелітопольська ДЕД» працюють 77 кваліфікованих фахівців. Це і дорожні робітники, і механізатори, водії дорожньої техніки, інженерно-технічні працівники, робота яких спрямована передусім на забезпечення безперебійного, безпечного та комфортного руху транспортних засобів автомобільними дорогами. Також до складу філії МДЕД входять Якимівська, Новобогданівська та Мелітопольська ділянки, які обслуговують ділянки доріг державного значення, а саме:небайд1

— а/д М-18 Харків-Сімферополь-Алушта-Ялта, від Молочанська до межі Херсонської області;

— а/д М-14 Одеса-Мелітополь-Новоазовськ, від межі Херсонської області до Приазовського району;

— обхід міста Мелітополя. Ці ділянки знаходяться на балансі Служби автомобільних доріг у Запорізькій області.

Загальна протяжність доріг, які обслуговуються філією МДЕД, складає 149,2 км. в межах Мелітопольського, Михайлівського та Якимівського районів. Крім того, а/д М-14 Одеса-Мелітополь-Новоазовськ є Євро-Азіатським транспортним коридором.

Виконання робіт з ремонту та утримання автодоріг загального користування здійснюється за рахунок коштів державного бюджету, у межах наявного фінансування.

Зимова пора для дорожників вважається найскладнішим періодом року, адже доводиться і в мороз, і в заметіль постійно спрямовувати всі зусилля на забезпечення проїзду транспорту автомобільними дорогами, ліквідовуючи ожеледицю і снігові замети та запобігаючи їх появі.

У зимово-весняний період особливо активно розвивається процес виникнення вибоїн, чому сприяє чергування плюсових і мінусових температур повітря та покриття. Так, у 2012 р. філією МДЕД був проведений ямковий ремонт покриття площею 7796,7 м2, а за 1 півріччя 2013 р. відповідно — 6360 м2. Ліквідовано напливів та просадок у 2012 р. — 3203,3 м2, а за 1 півріччя 2013р. — 2931 м2.

При виконанні робіт із ліквідації руйнувань покриттів не слід забувати й про інші, не менш важливі роботи, а саме: прибирання туалетів, павільйонів, зупинок, майданчиків, покосу трав. Встановлено та замінено дорожніх знаків у 2012 р. — 541 шт., а за 1 півріччя 2013 р. — 126 шт. Вирубано порослі у 2012 р. площею 7796,7 м2, а за 1 півріччя 2013 р. — 307,3 м2.

Робота працівників філії «Мелітопольська ДЕД» є надзвичайно напруженою, необхідною та відповідальною.

Наша команда — фахівці найвищого рівня, самовіддані та небайдужі до своєї справи.