image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Справне обладнання врятує життя

10:27 11.09.2013

Щорічно спеціалісти ВАТ «Мелітопольгаз» проводять поточну перевірку газового обладнання. справне2 

Зокрема, ця робота активізується напередодні початку опалювального сезону. Цього року вони також відвідують домівки мешканців району та міста з метою усунення несправностей та порушень у функціонуванні газового обладнання.

Головний інженер «Мелітопольгаз» Олег Квач розповів, що спеціалісти підприємства перевіряють один раз на рік будинки приватного сектора і раз в три роки квартири державного сектора. Якщо  квартира опалюється за допомогою газового обладнання, її перевірка також проводиться раз на рік. Всі перевірки є плановими.

справнеЗа словами головного інженера підприємства, вони направлені, перш за все, на убезпечення громадян від нещасних випадків.

Спеціалісти радять звертати підвищену увагу на стан димоходів та вентиляційних каналів. Саме їх несправність стає причиною смертельного отруєння чадним газом: «За статистикою, в Україні станом на перше серпня 2013 року при користуванні газом у побуті зафіксовано 73 нещасних випадки, в приватному секторі 33 та 40 в квартирах. Внаслідок надзвичайних подій постраждало 136 осіб, 63 загинули, 60 людей загинули саме від отруєння чадним газом», — підсумовує сумні цифри Олег Квач.

Під час перевірок цього року вже виявлено більше двох тисяч домівок, де були допущені порушення, 141 громадянин пройшов повторний інструктаж. Найпоширенішими порушеннями є самовільна заміна обладнання, розміщення газового обладнання у приміщеннях, не призначених для цього. Згідно з правилами, газове обладнання має знаходитися лише в кухні, коридорах, технічних приміщеннях. Подекуди власники будівель переносять їх до житлових приміщень, а це недопустимо.

При виявленні порушень, працівники газового господарства виписують попередження господарям помешкання, які повинні усунути всі недоліки протягом п’яти днів. В індивідуальних випадках, ці строки можуть подовжуватись. До речі, наразі на лічильники встановлюються спеціальні магнітні наліпки, які не дозволять любителям економії змінювати показники приладу.

Олег Квач підкреслює, що які б роботи не виконували спеціалісти «Мелітопольгазу», вони повинні, перш за все, показати своє посвідчення та залишити запис у абонентській книжці про всі дії, пов’язані з оглядом газового обладнання.