image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Освіта дошкільнят — пріоритетний напрямок

Нещодавно голова Мелітопольської райдержадміністрації Євген Любцов відвідав Новопилипівський дошкільний заклад, де наразі відбувається капітальний ремонт.освита2 

Євген Любцов зазначив, що, незважаючи на тяжке фінансове становище в районі, для реконструкції дитячого закладу вдалося виділити 250 тисяч гривень. За словами голови райдержадміністрації, в районі приділяється чимала увага реалізації соціальних ініціатив Президента України щодо забезпечення всіх дошкільнят місцями у дитсадках. Для цього відкривають групи короткотривалого перебування, ремонтують нові групи у дитсадках, оновлюють і відкривають колишні ДНЗ.

освитаАле тут подекуди необхідна допомога на державному рівні, як у випадку з Мордвинів-ським та Терпіннівським дошкільними закладами. Кошторис на  ремонт кожного з цих дитсадків складає близько трьох мільйонів гривень. Участь у рішенні цієї проблеми бере й народний депутат України Євген  Балицький, саме він буде доводити необхідність залучення державних субвенцій  на відновлення Мордвинівського та Терпіннівського дошкільних закладів у 2014 році.

Що ж до умов перебування малечі у діючих дитсадках, то тут Євген Любцов наголосив, що вони всі дотримані, а в ДНЗ працюють кваліфіковані педагоги, які докладають максимум зусиль для того, щоб малята отримали відповідну підготовку до школи. Голова райдержадміністрації також звернув увагу, що не одна проблема розвитку соціальної сфери села не вирішується без сприяння місцевих меценатів: «На території Новопилипівської сільради завжди приходять на допомогу директор агрофірми «Степове» Віктор Журавель, приватний підприємець Юрій Литвиненко, у сусідній Астраханській сільраді незмінним  спонсором всіх заходів є директор ТОВ » Росія» Іван Шеремет. Неможливо уявити наші сільради без співпраці із підприємцями. Поряд Терпіннівська сільрада — там завжди на допомогу приходять Василь Масалабов, Василь Руденький та Анатолій Раков». Також Євген Любцов висловив вдячність членам Аграрного союзу Мелітопольського району та депутату облради, аграрію Миколі Кишку, який очолює спеціальний фонд «Мелітопольський край».

В 2013 році  в дошкільних закладах району перебуває  1171 дитина, черга до дитсадків нараховує 64 дошкільнят віком від 3до 6 років. Євген Любцов висловив впевненість, що з часом всі малята зможуть відвідувати дитсадки.