image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Земельні паї знайшли своїх власників

12:56 09.10.2013

Нещодавно в Семенівці відбулися збори пайовиків колишнього КСП «Колос».  Метою заходу стало затвердження проекту землеустрою та порядку розподілу земельних ділянок між власниками земельних часток. земельни

Як зазначив Семенівський сільський голова Андрій Єрмоленко, всі бажаючі могли ознайомитись  з проектом заздалегідь. Нагадаємо, що Семенівка була єдиним в районі населеним пунктом, де селяни ще не отримали свою частку від розпаювання. Участь у засіданні взяли 1178 пайовиків, з них 78 особисто прийшли на збори, а 1100 делегували свій голос. За результатами зборів 1176 пайовиків проголосували за затвердження проекту з землеустрою та порядок розпаювання земельних ділянок, двоє утримались.земельни2

Голова Мелітопольської райдержадміністрації Євген Любцов зазначив, що поки  подолана лише перша сходинка до узаконення прав власності на паї, що належать людям. На земельні ділянки необхідно зробити технічну документацію, після чого пайовики отримають свідоцтво на право власності на землю.

До цього дня і селяни, і сільгоспвиробники йшли досить довго: «Зроблено масштабну роботу, яка проводилася з 1996 року завдяки добрій волі сільгоспвиробників, які організували цю роботу, вони витратили власний ресурс  задля того, що б власники земельних ділянок отримали свідоцтва на право власності на землю… Тому висловлюю їм велику вдячність», —  зазначає Євген Любцов.

Також на зборі пайовиків було затверджено дозвіл на полювання на паях, що належать до мисливських угідь, але тільки членам Семенівського мисливського об’єднання.