image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Робота з легалізації робочих місць посилена

12:33 16.10.2013

З 1 жовтня в районі стартував  місячник «Добровільної легалізації зайнятості у Мелітопольському районі».робота

Ініціаторами цього місячника стали обласна і районна державні адміністрації  та  обласна і районна служби зайнятості. В межах місячника відбувся круглий стіл, організований  Мелітопольською райдержадміністрацією. Участь в ньому взяли представники  районних управлінь та служб, спеціалісти Мелітопольського районного центру зайнятості. Директор МРЦЗ Олександр Темних розповів, що заходи, спрямовані на легалізацію робочих місць, входять до переліку постійної діяльності центру. При залученні соціальних партнерів спеціалісти центру зайнятості працюють над зменшенням часу перебування безробітних на обліку у центрі, збільшенням кількості працевлаштованих та покращенням якості послуг, що надаються установою.

В рамках місячника з легалізації робочих місць проводяться виїзні зустрічі з роботодавцями, ярмарки вакансій, семінари з роботодавцями. Наразі 13 громадян, що брали участь у ярмарках вакансій, направлені на підприємства, де вони працевлаштуються офіційно.

Олександр Темних зазначив, що однією з умов легалізації праці є збільшення підприємствами кількості вакансій з офіційною зарплатнею.

Під час роботи з легалізації робочих місць центром зайнятості проводиться аналіз кількості договорів,  які укладаються між працівниками та підприємствами. За даними центру, у середньому впродовж місяця їх кількість коливається від 15 до 20. Але за 10 днів жовтня вже укладено 11 договорів. На думку директора РЦЗ, можливо, це перші результати місячника з добровільної легалізації робочих місць.