image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Ліквідація заборгованостей на підприємствах — під контролем

12:37 16.10.2013

10 жовтня відбулось чергове засідання постійної районної комісії з ліквідації заборгованостей з заробітної платні та інших соціальних виплат. Очолив захід заступник голови Мелітопольської райдержадміністрації Дмитро Єрмоленко.ликвид

Начальник районного управління соціального захисту населення Юрій Масленніков розповів, що на початок 2013 року заборгованість мали два економічно активних підприємства: філія «Мелітопольський райавтодор» та Мелітопольська дорожня експлуатаційна дільниця. Сума боргу двох підприємств складала більше 335 тисяч гривень.

Впродовж першого кварталу ця заборгованість була погашена.  Але з часом філія «Мелітопольський райавтодор» знов припинила виплату зар-платні. Станом на 1 жовтня підприємство заборгувало працівникам 152 тисячі гривень, до 10 жовтня було погашено 50 тисяч.

Також одним із крупних боржників залишається комунальне підприємство-банкрут «Аптека 104», борг якого накопичувався три роки і наразі складає понад 40 тисяч гривень.

На засіданні була заслухана інформація про підприємства, на яких зарплатня дорівнює мінімальній чи меншій за мінімальну. За інформацією заступника начальника районного управління соціального захисту населення Івана Соколова, найбільша кількість робітників, що працюють в таких умовах, — на ТОВ «Надія-Грандекс» та ТОВ «Мелітопольський завод автотракторних запчастин».  В «Надії — Грандекс» із 244 працівників 100 чоловік отримують мінімальну або меншу від мінімальної зарплатню, а на  ТОВ «Мелітопольський завод автотракторних запчастин» таких робітників 21 із 126.

Всього в районі 45 підприємств, які виплачують мінімальну або меншу за мінімальну зарплатню. Перший заступник начальника управління пенсійного фонду в Мелітополі та районі Андрій Фесик розповів, що внаслідок цього пенсійний фонд недоотримав 194,7 тисячі гривень, а районний бюджет несе приблизні збитки у розмірі 75,2 тисячі гривень.

Заборгованість районних підприємств до пенсійного фонду з обов’язкових платежів збільшилася на майже 400 тисяч гривень.

Під час засідання представники підприємств-боржників розповіли, що однією з причин заборгованостей є економічні проблеми. Члени комісії рекомендували знайти шляхи подолання економічних складностей якомога швидше і ліквідувати борги перед працівниками та соціальними фондами.