image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Село Нове — сучасне українське село

13:07 23.10.2013

село5

Минулого тижня мешканці села Нове відзначили день народження населеного пункту та день його звільнення від фашистських загарбників.

Розпочався святковий день з сільгоспярмарку, на якому новенці могли придбати овочі та інші продукти харчування за зниженими цінами від виробників. Поруч розташувалися атракціони та торговельні майданчики.

село2

На сцені біля будинку культури розпочалася урочиста  частина свята. Новенський сільський голова Валентин Бутенко привітав сельчан і подякував їм за щоденну працю та допомогу.

— Зараз наше село зелене, з відремонтованими дорогами, з відновленим вуличним освітленням та навіть нічною ілюмінацією, — перелічив сільський голова. — У нас гарна школа, дитячий садок, сучасний будинок культури, лікарня. Нове — справжнє сучасне село, яке ми згодом зробимо ще кращим!

село3

В. Бутенко подякував районним керівникам, за підтримки яких вдається втілювати в життя плани та наміри, а також керівництву міста Мелітополя. Як добрі сусіди, містяни активно допомагають новенцям у вирішенні багатьох питань. Як, наприклад, вивозу сміття чи озеленіння території.

село4

Окремі подяки сільський голова висловив депутату Запорізької облради Геннадію Шаніну та народному депутату Євгену Балицькому. Помічник депутата Ніна Єфіменко зауважила, що Євген Балицький дійсно надає допомогу селу Нове. Проте це стало можливим лише завдяки небайдужості та активній життєвій позиції сільського голови.

Саме завдяки тісній співпраці із народним депутатом, в селах Новенської сільради вдалося відновити вуличне освітлення, ділянка траси вздовж села Нове також освітлюється вночі. Завдяки сприянню Євгена Балицького, в Данило-Іванівській школі замінені вікна та підключене газове опалення, наразі вишукуються кошти для ремонту місцевого клубу.

село 6

Не останню роль у житті села відіграють місцеві підприємці, бізнесмени, сільгоспвиробники, які є активними та сумлінними платниками податків до місцевого бюджету. Так, підприємці Микола Димура та Володимир Пономарьов привітали новенців і на честь свята вручили подарунки селу та окремо — своїм працівникам.

село

До усіх слів привітань приєдналися заступник голови МРДА Олександр Баша та депутат райради Валерій Анєнко. Вони також подякували сільському голові за невтомну та ефективну працю і побажали мешканцям села Нове здоров’я, натхнення, родинного затишку.

Традиційно цього дня пам’ятні нагороди, грамоти та сувеніри отримали родини, в яких цього року народилися малюки, подружні пари-ювіляри, старожили села, активні помічники сільського голови.