image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Двері районного центру зайнятості відкриті для всіх

16:49 28.11.2013

З 25 по 29 листопада в Мелітопольському районному центрі зайнятості проходить тиждень зайнятості для громадян з особливими потребами.двери [1600x1200]

Розпочалася низка заходів з Дня відкритих дверей для цієї категорії безробітних та семінаром із залученням соціальних партнерів РЦЗ та представників громадських організацій.

За словами заступника директора районного центру зайнятості Олени Гаркушки, мета цього заходу — привернути увагу до проблем працевлаштування людей з особливими потребами. На жаль, наразі роботодавці не поспішають приймати цих громадян на роботу: «Підприємства неохоче надають вакансії для працевлаштування громадян цієї категорії, а якщо і надають, то це, як правило, вакансії на 0,5-0,25 ставки. Це не дає можливості громадянам отримувати гідну зарплатню… На сьогодні зареєстровано лише чотири вакансії для працевлаштування громадян з обмеженими фізичними можливостями, а на обліку у нас 20 громадян, тобто на одну вакансію претендують п’ять безробітних цієї категорії «, — зазначає Олена Гаркушка.

Згідно з діючим законодавством на підприємствах встановлена щорічна квота на працевлаштування людей з особливими потребами, яка складає 4% від загальної кількості працівників. При її невиконанні підприємство повинно надавати вакансії до центру зайнятості.

Кожен громадянин з особливими потребами, який хоче знайти роботу, може звернутися до районного центру зайнятості і отримати консультації спеціалістів. Щоб стати на облік до центру, йому необхідно подати перелік документів, до якого входять: паспорт, трудова книжка, свідоцтво про освіту, ідентифікаційний код, довідка медичної комісії  з даними про роботу, яка підходить для громадянина, посвідчення інваліда та індивідуальна програма реабілітації — саме вона містить достатньо відомостей про те, яку саме посаду зможе обіймати людина з особливими потребами.

Олена Гаркушка підкреслює, що  99% громадян з особливими потребами, що звертаються до установи, роблять це не задля галочки, а дійсно прагнуть працювати. Зі свого боку спеціалісти центру зайнятості завжди готові надати кваліфіковану допомогу всім громадянам у працевлаштуванні.