image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Мелітопольщина долучилася до святкування православного свята

11:34 23.01.2014

18 січня в районі розпочалося святкування Водохреща, або Богоявлення. Традиційно цього дня «Цілющі джерела» в с. Терпіння відвідав архієпископ Запорізький і Мелітопольський Високопреосвященний Лука. 

крещение [1600x1200]Він провів святкову службу та освятив джерела. Під час спілкування із присутніми священнослужитель зазначив, що свята вода направлена перш за все на допомогу людям у їх світлих помислах. Він розповів, що знайомий з випадком, коли освячена вода стоїть десятиріччями і не псується, але це тільки у тому разі, коли людина, що її вживає, дійсно вірить у Бога.

крещение3 [1600x1200]Дотримуються християнських традицій і керівники Мелітопольського району. Голова Мелітопольської райдержадміністрації Євген Любцов розповів, що в його родині в ніч на Водохреща завжди залишають ємність з водою на підвіконні, щоб вона зарядилася позитивною енергією.  Він підкреслив, що в районі докладають максимум зусиль, щоб святковий день приніс гостям лише гарний настрій.крещение2 [1600x1200]

Голова Мелітопольської районної ради Юрій Єсипенко також зазначив, що в його сім’ї знають та поважають це свято, а він кожного року приїжджає до «Цілющих джерел», щоб набратися сил на поточний рік.

Всі, хто зібрався на Терпіннівських джерелах, вірять у особливі властивості води на Водохреща. Учасники свята розповіли, що в цей день вони запасаються святою водою на весь поточний рік. Директор КП «Райсількомунгосп» Людмила Єфімова зазначила, що кожного року разом із друзями приїздить до джерел, щоб скупатися і за 10 років такої практики після зимових купань жодного разу не хворіла.

До святкувань в Терпінні завжди ретельно готуються, зокрема, цього року була проведена обсипка прилеглої до джерел території, щоб гості могли вільно проїхати до місця святкування. Сільський голова Василь Ступар подякував за допомогу у цій роботі народному депутату України Євгену Балицькому та місцевим меценатам, які завжди беруть активну участь у житті громади Терпіннівської сільради: депутатам Мелітопольської районної ради Анатолію Ракову та Василю Масалабову.