image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

В районі затвердили бюджет на поточний рік

11:33 06.02.2014

30 січня відбулося засідання 31 позачергової сесії Мелітопольської районної ради,  на якій затвердили районний бюджет та зміни до районних програм.в райони2 [1600x1200] 

Розпочалося засідання з урочистих моментів — голова Мелітопольської райради Юрій Єсипенко повідомив, що начальнику районного управління соціального захисту населення Юрію Маслєннікову присвоєно звання «Заслужений працівник соціальної сфери України», а Наталю Фатєєву призначили начальником районного відділу молоді, фізкультури та спорту.

в райони [1600x1200]На сесії народні обранці затвердили програму підтримки молоді та сім’ї, зміни до районної програми оздоровлення та відпочинку дітей, зміни до програми розвитку освіти Мелітопольського району. А от зміни до районної програми соціальної підтримки ветеранів війни та праці, інших категорій ветеранів, інвалідів, громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи та інших малозабезпечених громадян похилого віку стали приводом жвавого обговорення. Деякі її корективи пов’язані зі створенням в районі нової громадської організації.

Перший заступник голови Мелітопольської райдержадміністрації Олександр Баша зазначив, що селищний та сільські голови району звернулися до райдержадміністрації з проханням надати фінансову підтримку для її діяльності.

Перший заступник голови Мелітопольської райдержадміністрації Олександр Баша оголосив депутатам проект фінансових змін у програмі. За ним районна організація ради ветеранів України отримує 3 000 гривень, організація ветеранів війни, праці та дітей війни отримала більше 42 000 гривень, організації інвалідів «Джерело» виділили 1 500 гривень, афганська організація отримала стільки ж.

Запропоноване фінансування голова районної ради ветеранів України Леонід Коваленко назвав замахом на існування його організації. Хоча деякі громадські осередки отримали коштів ще менше.

Зважаючи на заяву Леоніда Коваленка, сільські голови порадили йому більш уважно ставитися до своєї роботи і вказали на недоліки в його громадській діяльності.

— Первинки жили своїм життям, а Ваше життя було Вашим. Я працюю в сільраді більше трьох років, за цей час Ви були у нас один раз. Я зібрав свій ветеранський актив і спитав: «Кого з присутніх організація ветеранів питала про життя і проблеми?», ніхто з присутніх не підняв руку. У мене залишилось три ветерани Великої Вітчизнянної війни, а Ви навіть не знаєте, де вони живуть і в яких умовах, — зазначив Семенівський сільський голова Андрій Єрмоленко.

Незважаючи на звернення голови районної ради ветеранів, депутати підтримали всі зміни до неї, проти проголосував лише один народний обранець.

Про проект районного бюджету на поточний рік присутнім розповіла начальник фінансового управління Наталя Супрун. Обсяг доходів загального і спеціального фондів прогнозується на рівні 19 мільйонів 968,2 тисячі гривень. Як і минулого року, обсяг бюджету не дозволяє закрити один місяць зарплатні бюджетникам, який планується закрити за рахунок державних субвенцій.

Голова Мелітопольської райдержадміністрації Євген Любцов зазначив, що основою доходної частини бюджету залишаються сільгосппідприємства.

Він також закликав сільських голів відповідально поставитися до формування головного фінансового документа на територіях і раціонально розподіляти кошти.

Також під час сесії були затверджені матеріали нормативної грошової оцінки земельних ділянок для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. Після обговорення всіх питань порядку денного та прийняття відповідних рішень засідання сесії було оголошено закритим.