image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Впродовж 10 наступних років кількість хворих на рак зросте

IMG_0710 (Копировать1)5 лютого районні медики та районні очільники зібралися на засідання круглого столу, щоб обговорити ефективні методи боротьби із онкозахворюваннями.

Голова Мелітопольської райдержадміністрації Євген Любцов повідомив, що наразі розповсюдження раку в Україні стоїть на другому місці після захворювань серця, саме тому ця тема є дуже важливою. Він звернув увагу, що велику роль в лікуванні таких хворих є раннє виявлення хвороби.

На жаль, з кожним роком вік хворих на рак знижується. Про це розповів головний лікар Мелітопольської центральної районної лікарні Сергій Селевич.

— Наразі ми звертаємо увагу на те, що хвороба молодшає. Це чоловіки та жінки дітородного віку, все частіше онкологія зустрічається серед дітей, — наголосив він.

За даними лікарів, впродовж 10 наступних років кількість хворих продовжить рости. Сергій Селевич назвав основні причини такої динаміки. Серед них вживання у їжу великої кількості консервантів та барвників, розповсюдження згубних звичок — куріння та вживання алкоголю.

Завідуюча поліклінічним відділення ЦРЛ Алла Коваленко розповіла, що більше 26% хворих виявляються під час профоглядів. Також вона розповіла, що тяжко хворі  пацієнти можуть отримувати препарати за кошти районного бюджету. В 2013 році на це було витрачено 26 566 гривень.

Лікарі не втомлюються повторювати, що рак — це не вирок, але одним із головних аспектів лікування є вчасне виявлення хвороби. Тому головним завданням для медиків є якісна діагностика пацієнтів, а для громадян — не нехтувати тривожними симптомами, а негайно звертатися до лікаря.