image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Високих результатів досягаємо разом

12:20 20.02.2014

12 лютого відбулося чергове навчання для сільських голів, їх заступників та секретарів. Цього разу темами навчання стали уточнення щодо сплати земельного податку, освоєння субвенції з держбюджету на ремонт доріг, перевірка стану виборчих дільниць та ряд інших питань.високих [1600x1200]

Ветерани визначилися з офісом

Керівник новоствореної ветеранської організації Тамара Селезньова подякувала усім сільським головам за підтримку та активну допомогу у створенні сільських первинок. Наразі офіс-приймальня громадської організації розташований в приміщенні колишнього районного пенсійного фонду (біля міськвідділу міліції, в районі центрального ринку). Вирішується питання оснащення приймальні телефоном. Та вже зараз бажаючі з питаннями, проблемами та пропозиціями можуть приходити особисто. Т.Селезньова закликала присутніх на навчанні районних керівників та сільських голів до плідної співпраці в майбутньому.

Медичний огляд — безкоштовно

Серед інших питань порядку денного особливу увагу приділили проведенню безкоштовного медичного огляду для воїнів-інтернаціоналістів. Головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Олена Тверда розповіла, що на сьогодні вже складений графік для сільрад, за яким лікарі будуть приймати охочих пройти обстеження. Так, бажаючі зможуть зробити флюорографію, здати загальні аналізи крові та сечі, визначити рівень глюкози, зробити ЕКГ тощо. Приймати у встановлені дні будуть хірург, ендокринолог, терапевти та інші спеціалісти. Якщо після огляду людині потрібно буде пройти ультразвукове обстеження, то його також зроблять безкоштовно.

Олена Тверда звернулася до присутніх з проханням допомогти воїнам-інтернаціоналістам дістатися лікарні у визначений день, аби пройти там безкоштовне обстеження.

Безробітних залучатимуть до громадських робіт

Директор районного центру зайнятості Олександр Тємних подякував районним керівникам та сільським головам за активну співпрацю протягом минулого року. За підсумками роботи Мелітопольський РЦЗ було визначено кращим в області. І в цьому, підкреслив О. Тємних, є частка старань всіх присутніх. Окремо керівник центру зайнятості подякував сільським головам за участь в організації громадських оплачуваних робіт із залученням безробітних. Цього року на це знов виділені кошти і робота буде продовжена.

— На сьогодні  на обліку в центрі зайнятості перебувають 120 чоловік з Костянтинівської сільради, — розповів О. Тємних, — 80 з Новгородківської, 40 з Семенівської, 39 з Вознесенської, 35 з Терпіннівської, з інших населених пунктів… Тобто на території району є люди, готові до цієї праці.

Олександр Тємних повідомив, що кошти на ці роботи вже є і висловив сподівання, що цього року співпраця з сільськими радами із цього та інших питань буде не менш плідною, ніж торік.