image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Час обирати професію

У селі Терпіння, на базі навчального колегіуму «Джерело», відбувся щорічний семінар з профорієнтації для випускників 9 та 11 класів місцевих шкіл та учнів з прилеглих населених пунктів. Захід, який входить у програму місячника профорієнтації, був організований за підтримки Мелітопольського районного центру зайнятості та обласного відділу культури.OLYMPUS DIGITAL CAMERA 

«З районним центром зайнятості ми співпрацюємо давно. Протягом останніх чотирьох років вони є постійними гостями нашого навчального закладу», — зазначила директор колегіуму «Джерело» Людмила Дегтяренко.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Із вступним словом до випускників звернувся директор районного центру зайнятості Олександр Тємних: «Цей семінар ми проводимо щорічно. Він є результатом спільної роботи обласного відділу культури і Мелітопольського районного центру зайнятості. Наше завдання — донести дітям інформацію з перших вуст. Незважаючи на будь-які події в країні, питання «ким я стану?» та «як я буду заробляти?» залишаються одними з ключових у житті кожної людини».

Школярі переглянули відеопрезентації, а також прослухали інформацію про різні професії від представників вищих і середньотехнічних навчальних закладів, розташованих в Мелітополі. Даний семінар є однією зі складових частин місячника профорієнтації, який спрямований зацікавити абітурієнтів отримувати освіту і працевлаштовуватися в нашому краї.

За словами профконсультанта Мелітопольського районного центру зайнятості Олени Філобок, метою даного заходу є допомога випускниками 9 та 11 класів: «У форматі живого спілкування з представниками навчальних закладів школярі могли визначитись з майбутньою професією».

Школярі, які відвідали колегіум «Джерело» у цей день, відзначили користь почутої інформації, а також висловили впевненість, що отримані знання допоможуть їм у майбутньому виборі професії.