image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Україночки демонструють таланти

15:08 26.03.2014

В СШ№11 відбулася конкурсно-розважальна програма «Міс Україночка 2014». украиночки2 [1600x1200]

Учасниці, звичайно, хвилювалися перед відповідальним виступом, та коли залунала пісня «Україночка» у виконанні народної артистки Оксани Білозір, думаю, дівчата стали почувати себе впевненіше.

украиночки [1600x1200]«Я не була за дальніми морями, чужих доріг ніколи не топтала — в своїм краю під буйними вітрами щасливою і вільною росла». Такі знайомі й зрозумілі слова ведучого для кожної конкурсантки.

На змагання вийшли дев’ять старшокласниць: учениці 8 класу Аліна Хонько, Катерина Пригода і Дар’я Даниліна, дев’ятикласниці Валерія Гаркуша і Василина Мороз, Аліна Черниш з 10 класу, учениці 11 класу Ірина Бондаренко, Марія Михайлова та Ірина Косьміна.

Першим був «Конкурс українського костюма». Перед журі та глядачами пройшли юні красуні, які не лише мали гарний вигляд, але й уміло  демонстрували національне вбрання, трималися впевнено й гідно. Вболівальники кожного класу зустрічали дівчат підбадьорливими вигуками, активно підтримуючи їх.

Наступний конкурс — «Знайомство». Учасниці одна за одною розповідали про себе, а на екрані в цей час демонструвалися фото про захоплення та улюблені заняття конкурсанток, участь у гуртках художньої самодіяльності, декоративно-прикладного мистецтва тощо. Всі дівчата мають чудові здібності, і присутні та журі переконалися в результативності їхньої роботи.

За дружньої підтримки вболівальників добре показали себе учасниці творчого змагання і в конкурсі «Звичаї та традиції українців», в якому вони мали дати відповідь на 2 запитання.

Велику зацікавленість усіх присутніх викликав конкурс «Господарочка». Чим тут тільки не пригощали: печеною картоплею з м’ясом, варениками з родзинками, голубцями, варениками з картоплею, пампушками з часником, пиріжками з м’ясом, налисниками, борщем… Коротше кажучи, майбутні господині приготували повний набір смачних традиційних українських страв.

Наступним конкурсом була «Творча лабораторія». Учасниці читали вірші, співали пісні, танцювали — і в нагороду одержували бурхливі оплески.

Не менш енергійним було реагування і на конкурс «Дефіле», в якому дівчата представили на суд журі та глядачів костюми, виготовлені своїми руками. Можна уявити це навіть за самими назвами костюмів: «Весняночка», «Чарівна квітка», «Мальовнича Україна», «Український колорит», «Непереможна Україна», «Дівчина-загадка», «Співоча Україна», «Казковий рай», «Весняний дощ».

І ось настав найбільш хвилюючий момент: підбиття підсумків конкурсної програми. Всі учасниці одержали визнання як суддів конкурсу, так і вболівальників та всіх присутніх. А головна нагорода — звання «Міс Україночка 2014» дісталася Катерині Пригоді. Свято пройшло весело й піднесено. Такий захід був цікавим та успішним не випадково, адже в школі приділяється велика увага позакласній роботі, якою охоплені всі класи. І кожне свято, кожна зустріч засвідчують активність учнів та їх любов до своєї школи.

Тетяна Мороз, ветеран педагогічної праці