Экономика

Перекази між картками: що варто знати?

Перекази на банківські рахунки чи картки стали вже давно звичною справою. Це зручно, швидко і безпечно. Але буває, що банк блокує картку чи грошову операцію. Чому так стається і як уникнути проблем, переказуючи гроші, розповідає Центр громадського моніторингу та контролю.

Від держрегулювання до продуктових карток. Як планують стримати ціни?

Українців не здивувати зростанням цін. Чимало громадян пам’ятають гіперінфляцію 90-х, невизначеність початку нульових і різкий стрибок 2014 року. Сьогодні ситуація не така драматична, але на тлі пандемії, війни та економічної кризи ціни стабільно повзуть вгору. Чому все дорожчає, як стримати ціни та чи продовжиться тенденція далі? Відповіді шукали експерти Центру громадського моніторингу та контролю.

Гроші на розбудову ЦНАПів в громадах

Цього року регіони отримають додаткові гроші на розвиток мережі Центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП). Для цього у жовтні уряд перерозподілив державну субвенцію.

МОДПІ

Податкові борги запорізьких платників зменшились на 260 мільйонів гривень

МОДПІ

Одноразове (спеціальне) декларування. Чи необхідно декларувати  об’єкти незавершеного будівництва?

МОДПІ

«Перетворювали» секонд-хенд на агропродукцію: запорізькі податківці викрили схему легалізації доходів підприємствами-експортерами

image image image image image

Комуналка влітку. Чи вийде зекономити?

Зростання комунальних тарифів – актуальна тема для кожної української родини. Щосезону вони все суттєвіше б’ють по бюджету, а правила нарахування і кількість платіжок постійно змінюється.

МОДПІ

За перше півріччя  платники Мелітопольщини та Веселівщини перерахували до держбюджету майже 394 мільйони гривень

Перерахунок пенсій. Що слід знати?

За підрахунками Пенсійного фонду, зараз в Україні проживає 11,1 мільйонів пенсіонерів. Понад 2,7 мільйони з них все ще працюють. Від виду пенсії – за віком, стажем, станом здоров’я – залежить розмір державних виплат та їхній перегляд.

Подайте вчасно звіт щодо сум нарахованого єдиного внеску підприємцями за себе

Фізичні особи – підприємці, у тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування, формують та подають до податкових органів Звіт про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску самі за себе один раз на рік до 10 лютого року,

Субсидія 2021: кому призначається і як оформити?

У січні понад 3,1 млн українців отримали субсидію на оплату житлово-комунальних послуг, в середньому – по 1633 грн.З нового року уряд дещо пом’якшив вимоги до отримувачів субсидій, тож тепер більше людей зможуть оформити допомогу.

Мелітопольські та веселівські комунальники перерахували до місцевих бюджетів більше 10 мільйонів гривень податку на прибуток

За січень — грудень 2020 року мелітопольські та веселівські підприємства комунальної форми власності  спрямували до місцевих бюджетів 10 мільйонів 211 тисяч гривень податку на прибуток.

Підтримка бізнесу 2021. «Карантинні» вісім тисяч і продовження «доступних кредитів»

Новий рік почався із нового локдауну. З 8 січня чимало бізнесів були змушені призупинити роботу. Про карантинні обмеження підприємці знали заздалегідь і мали можливість отримати від держави одноразову грошову допомогу.

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua