Культура

Надія Денисюк отримала державну стипендію

Указом Президента України «Про призначення державних стипендій видатним діячам культури і мистецтва» довічно державну стипендію отримала заслужена майстриня народної творчості України, керівниця народного аматорського товариства декоративно-прикладного мистецтва «Надія» м. Мелітополя Надія Денисюк.

V ювілейний фестиваль «Хортиця – серце Європи» збирає друзів

У неділю, 21 лютого, у Запоріжжі, у ЦПКіВ «Дубовий гай», на сцені ресторанно-розважального комплексу «Саанрайз» в ознаменування 103-ої річниці  Незалежності Польщі  відбудеться V ювілейний  міжнародний фестиваль-конкурс  «Хортиця – серце Європи: Pod  Jednym Nebem».

Центр освіти дорослих «Перший»

Кожна нація має свої національні символи, серед яких не останню позицію займає й традиційний одяг. Для українців таким одягом є вишита сорочка. Сучасна народна вишивка розвивається на основі традиційної спадщини, а чи знайомі ми з нею?

Запрошуємо на концерт лекцію Валентина Терлецького до 400-ліття Хотинської битви

У вересні прогресивний світ відзначатиме 400-ліття Хотинської битви — події, яка врятувала Європу від повного поневолення османами. А головну роль у цьому відіграло Військо Запорозьке, що живим щитом стало на дорозі велетенської армії султана, який йшов підкоряти Європу.

Всеукраїнський поетичний молодіжний проєкт «Поетична ДНК»

Команда дівчат-підлітків із Черкаської області, випускниці проєкту «Girls Leadership Academy», який реалізувала ГО «Жіноча Ліга» у межах програми EU4Youth Alumni за підтримки Європейського Союзу, Дарина Линник та Ірина Іванюк організовують власний всеукраїнський поетичний проєкт «Поетична ДНК».

«Розпочався цикл репетицій проекту «Український ГОПАК — на ЗЕМЛІ та в НЕБІ». Парашутисти разом із танцюристами готують подарунок Україні»

13.08.2021 о 12:00 в с. Майське (аеродром) стартував цикл репетицій унікального показового виступу з нагоди 30-річчя України – «Український ГОПАК — на ЗЕМЛІ та в НЕБІ».

image image image image image

Квести для юних патріотів

Україна! Тисячі людей промовляли це слово в миті щастя, боротьби, втоми, горя… Різною може бути наша Батьківщина. Золотими ланами зустрічає вона трудівника, безкрає небо манить блакиттю митця… Але загарбників завжди зустрічала вона мужністю і силою своїх синів.

Пільги та гранти. Як держава допомагає культурі вийти з кризи?

Пандемія коронавірусу боляче вдарила по культурній сфері. Через жорсткий карантин навесні вистави, концерти та кінопрем’єри були під забороною. Навіть після послаблення обмежень креативна індустрія не змогла повернути глядачів у повному обсязі і далі зазнає збитків.

Акимовские достопримечательности и загадки

Ближайшим соседом Мелитопольщины с южной стороны является Акимовский район. Хотя соседом его уже и не назовешь: официально это составная часть Мелитопольского района. Но от этого он не стал менее интересным для Союза краеведов Мелитопольщины.

В радіодиктанті мелітопольців здивувало слово «енелята»

Мелітопольці 9 листопада долучились до всеукраїнської акції з написання радіодиктанту. Цього року учасникам було запропоновано авторський текст письменника та видавця Івана Малковича. Чи складним було завдання, містяни розповіли Мелітополь.City.

Підлітки у конфлікті з законом поринули у «Фантастичний світ кіно»

15 жовтня 2020 року, на базі  сектору ювенальної пробації м. Мелітополя, для підлітків у конфлікті з законом, продовжився курс лекційно-тренінгових занять «Дозвілля зі знаком  «+», заняття друге, яке мало назву  «Фантастичний світ кіно».

Тематична виставка ««Криворізький Галілей» родом з Мелітополя» до 140-річчя від дня народження Йосипа Танатара

29 вересня 2020 року виповнилось 140 років від дня народження Йосипа Ісааковича Танатара, уродженця міста Мелітополь, доктора геолого-мінералогічних наук, засновника наукової рудної школи, дослідника криворізьких родовищ залізної руди.

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua