image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Мешканці сільради пройшли безкоштовне обстеження

14:55 23.04.2014

18 квітня мешканці сіл Новенської сільської ради безкоштовно пройшли обстеження у виїзному флюорографі. Захід при залученні флюоромобіля вже став традиційним для селян.мешканци

Три роки поспіль керівництво Новенської сільської ради разом зі спонсорами організовує підвіз людей із віддалених сіл для проходження флюорографії.

мешканци2Новенський сільський голова Валентин Бутенко розповів, що флюорограф виїжджає лише на територію Нового та Данило-Іванівки, а селянам з інших сіл доводилося за власний кошт добиратися на обстеження. Саме тому місцевий очільник вирішив організовано підвозити громадян. Цього року селян підвозили на флюорографічне обстеження завдяки допомозі керівництва ПП «Прогрес» та при залученні видатків із місцевого бюджету. Таким чином, всі бажаючі змогли перевірити стан своїх легенів, не витрачаючи час та кошти на поїздку до Мелітопольської центральної районної лікарні.

Завідуюча Новенським фельдшерським пунктом Зінаїда Лютікова розповіла, що населення охоче приходить на обстеження, окрім того, батьки не відмовляються від проб Манту для малечі. Також вона наголосила, що через епідемію туберкульозу в країні, кожен громадянин повинен відповідально ставитися до свого здоров’я та регулярно проходити обстеження.

За словами селян, вони задоволені тим, що для проходження обстеження не доводиться їздити у місто.

— Якщо б обстеження було платне, не приїхав би, а так щороку проходжу, — всміхаючись, заявляє мешканець села Тащенак Микола Хаджирадов.

А ось 90-річний мешканець села Піщанське Антон Кривцов пройшов обстеження вперше.

— Ніколи не ходив до лікарні і завжди був здоровий, а тут запросили на обстеження, я і приїхав, — розповів він.

Новенський сільський голова Валентин Бутенко наголошує, що для нього є важливим здоров’я кожного селянина, тож сподівається таку практику продовжувати і надалі.