image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Підсумок спільної роботи -35 мільйонів щомісячно

GAVRILOVA (Копировать1)Відродження української економіки, виведення на гідний ступень рівень життя громадян країни – ось головне завдання покладене на українців сьогоденням. І на податківців у його виконанні покладена не остання роль. Завдяки комплексу заходів, що проводить колектив Мелітопольської ОДПІ та свідомості платників податків, розмір середньомісячних надходжень до зведеного бюджету складає близько  35 мільйонів гривень. Таким чином  за три місяці 2014 року мелітопольська інспекція  забезпечила 103 млн.842 тис. надходжень до бюджетів усіх рівнів. Рівень минулого року перевищений на 710 тисяч.

Розвиток  міст та районів напряму залежить від повноти та своєчасності надходжень до місцевих бюджетів.   Тож протягом трьох місяців 2014 року платниками міста, Мелітопольського, Якимівського та Веселівського районів  були забезпечені надходження податків та зборів  до місцевих бюджетів у сумі 73 млн.626 тис. грн.. В порівнянні з відповідним періодом минулого року розмір надходжень збільшений  більше ніж на півмільйона гривень.

Основним джерелом надходжень до місцевих бюджетів є податок на доходи фізичних осіб. За три місяці 2014 року до бюджетів надійшли 49 млн. 270 тис. грн.. цього податку.  Рівень надходжень був забезпечений відповідно показнику  минулого року.

Досить вагомими платежами для місцевих бюджетів  є і орендна плата та земельний податок. 11 млн.  454 тис. грн. — саме таку суму коштів з початку року сплатили до скарбниці Мелітополя, Мелітопольського, Якимиівського та Веселівського районів землекористувачі.  Це склало 15,6% у загальній сумі коштів місцевих бюджетів.

9 мільйонів 727 тисяч гривень надійшли до бюджетів від сплати платниками єдиного податку. Це майже на 993 тисячі або на 11,4% більше минулорічних показників. Інші платежі за джерелами надходжень, що складають 5%, поповнили місцеві скарбниці на 3 млн.200 тис. грн.  і відповідають рівню минулого року.

Крім того колективом Мелітопольської ОДПІ проводиться системна робота щодо своєчасного та у повному обсязі надходження ЄСВ. З початку 2014 року  платники Мелітополя та районів  сплатили 134 млн. 385,3 тис. грн. єдиного соціального внеску.  Кількість надходжень збереглася на  рівні  попереднього року.  Платникам надана можливість подачі звітності по єдиному внеску в електронному вигляді шляхом отримання безкоштовного програмного забезпечення та безкоштовних електронних ключів. Переважна кількість суб’єктів із привітністю поставилися до цього сервісу. На сьогодні 92% звітів з ЄСВ, поданих до інспекції, направлено “електронкою”.  Нагадаємо, платники можуть формувати податкову звітність в «Електронному кабінеті». Цей сервіс запроваджено на веб-порталі Міністерства доходів і зборів України.