image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Захищаємо посіви

14:53 30.04.2014

У цей четвер пройшов районний семінар-нарада з питань застосування мінеральних добрив, засобів захисту рослин та дотримання правил охорони праці при використанні хімічних речовин.захищаемо

Питання фітосанітарного стану посівів та їх гербіцидної обробки докладно розкрила спеціаліст державної фітосанітарної інспекції в Мелітопольському районі Ольга Журавльова. Вона зазначила, що надмірне використання хімічних речовин створює сприятливе середовище для розвинення хвороб та грибків.

«Вже розпочався процес розвитку різноманітних хвороб та грибків. Всі умови — і температура, і вологість цьому тільки сприяють», — підкреслила вона.

Також вона наголосила, що використання комбінованих добрив може призвести до негативних наслідків. Суміші, у які входить більше п’яти діючих речовин, за її словами, використовувати не рекомендується. Наприкінці своєї доповіді Ольга Журавльова торкнулася теми важливості токсикації полів соняшнику.

Окрім цього, на семінарі були розглянуті заходи безпеки при використанні хімічних речовин, аналіз сучасного ринку регуляторів росту і мікродобрив, шляхи постачання добрив та інші актуальні питання.

Наприкінці виконуючий обов’язки голови районної державної адміністрації Валерій Апостолов разом з присутніми розглянув організаційні питання щодо проведення урочистостей до Дня Перемоги.