image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Черешнева конференція

19 червня в Таврійському Державному агротехнологічному університеті пройшло відкриття науково-практичної конференції «Черешневий сад — новітнє в теорії та практиці». Захід організовано спільно з Мелітопольською дослідною станцією садівництва ім. Сидоренка.

череш«Ми проводимо першу конференцію з подібною тематикою в нашому університеті.  Ми дуже хвилювалися, готуючись до неї, тому що розуміли — до нас приїдуть люди, які не просто знають, що існує так ягода як черешня. Вони є справжніми професіоналами. Я маю на увазі виробників та вчених, які протягом багатьох років займаються цим питанням», — завернувся до присутніх ректор Таврійського Державного агротехнологічного університету Володимир Кюрчев. Також він загострив увагу на тому, що будь-яка наукова діяльність університету малоефективна без підтримки сільгоспвиробників.

череш2 «Тісний зв’язок виробництва та науки  — запорука успішної роботи. Тільки результати спільної роботи є гарантом того, що ми ідемо у вірному напрямку», — додав Володимир Кюрчев.

Учасниця конференції — завідувач відділом вірусології оздоровлення плодово-ягідних дерев Інституту садівництва Української академії аграрних наук Валентина Удовиченко також дотримується думки, що спільна праця виробників та науковців приведе тільки до позитивного результату.череш3

«Український виробник, зокрема з сортів черешні, які прийшли до нас з інших країн, має отримувати актуальну та корисну інформацію від науки, яка в свою чергу допоможе їм примножити здобутки», — відзначила вона.

Робота конференції проходитиме два дні. За цей час учасники заходу планують оглянути насадження черешні, продегустувати плоди сортів мелітопольської селекції, а також заслухати доповіді науковців щодо зазначеної теми. Закінчиться захід проведенням круглого столу, за яким учасники обміняються думками  та підіб’ють загальні підсумки конференції.