image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

«Злодіїв — в тюрму, землю — народу»

Sequence 01_2292 (Копировать1)Саме з такими написами на плакатах мешканці с. Відродження 27 червня перекрили рух транспорту на трасі Харків — Сімферополь.

Таким способом вони висловили своє невдоволення роботою державного підприємства «Дослідне господарство «Відродження». Зокрема, колишні працівники обурюються через те, що землі підприємства не розпайовані, та висловлюють невдоволення роботою в.о. директора господарства Володимира Журавльова.

Селяни вимагають розпаювання державного підприємства

Представник ініціативної групи Руслан Гаврилюк розповів, що землі підприємства залишилися не розпайованими. Тому селяни залишились без землі. За його словами, у 2010 році державне підприємство обманом передали на баланс Національної академії аграрних наук України.

— Всі працівники підписали чисті листи начебто  за те, що були присутні на зборах колективу. Після цього земля відійшла академії аграрних наук,- зазначив Руслан Гаврилюк.

Також мешканці села Відродження нарікають, що в.о. директора державного підприємства Володимир Журавльов навмисно робить так, щоб підприємство збанкрутувало та на незаконних підставах скорочує працівників.

Всі звинувачення Володимир Журавльов відкидає, розповідаючи, що господарство продовжує плідно працювати і розвиватися.

— Тут казали, що поголів’я тварин повністю знищено. Я хочу сказати, що прийняв господарство з кількістю свинопоголів’я близько 1400 штук, наразі на підприємстві 1396 голів, а маточне поголів’я збільшено зі 130 до 160 особин, — зазначив він.

Щодо скорочення персоналу директор ДП ДГ «Відродження» наголосив, що це були вимушені заходи, лише на зимовий період.

— Щоб можна було якось зберегти «кістяк» господарства, необхідно було піти на вимушене скорочення. 28 людей були скорочені та був скорочений робочий день, також ми перейшли на чотириденний графік роботи… Наразі ми набрали додатково людей, було 94, тепер стало 114 чоловік, — розповів Володимир Журавльов.

Що ж до розпаювання землі, то це не входить в компетенцію керівництва підприємства. З мітингувальниками також зустрілися представники міськрайонного відділу міліції. Начальник відділу Олександр Мельковський розповів, що наразі на підприємстві виявлені порушення, за якими відкрито кримінальне провадження.

— Згідно з актом ревізії державної фінінспекції Запорізької області, в державному підприємстві «Дослідне господарство «Відродження» було виявлено низку фінансових порушень відносно реалізації сільськогосподарської продукції  за заниженою вартістю і продаж продукції без отримання оплати за вказану продукцію, — повідомив начальник міськрайвідділу міліції.

Мітингувальникам запропонували вирішити конфлікт цивілізованим шляхом

Поспілкуватися з невдоволеними селянами приїхали й голова Мелітопольської райдержадміністрації Олександр Мордик та його заступник Валерій Апостолов.

Олександр Мордик зазначив, що серйозні питання повинні вирішуватись в першу чергу цивілізованим шляхом та запропонував розв’язувати проблеми спільними зусиллями.

— Для того, щоб ліквідувати конфлікт, я пропоную вийти на зв’язок з академією аграрних наук, тому що призначення директора дослідного господарства напряму пов’язано з академією, з місцевою владою це питання ніхто не погоджував… Ми разом з вами зустрінемося з представниками академії та поспілкуємося на теми, що вас непокоять, — запропонував Олександр Мордик.

Селяни погодилися з пропозицією голови райдержадміністрації, але зазначили, що вимагають конкретних дій, а не лише обіцянок. В разі бездіяльності, обіцяють з вилами пікетувати Верховну Раду.

Під час мітингу головними вимогами стали зняття з посади в.о. директора Володимира Журавльова та розпаювання землі, але всі ці питання входять до компетенції національної академії аграрних наук, яка курує роботу господарства. Подальша доля підприємства та працівників залежатиме від зустрічі з її представниками, яку планують провести найближчим часом.