image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Частіше лунає українська мова

В освітній галузі Мелітопольського району залишається багато проблем. На жаль, більшість з них в наш час неможливо вирішити через постійний дефіцит бюджету.

частишеПро це відверто доповів голова райдержадміністрації Олександр Мордик 28 серпня на пленарному засіданні серпневої конференції педагогічних працівників району.

— Не слід очікувати додаткових коштів від держави. Треба шукати внутрішні ресурси і намагатися залишити рівень освіти в цьому році на попередньому рівні. Проблеми, безумовно, є і ми над ними працюємо і шукаємо шляхи їх вирішення у цих складних умовах, — сказав Олександр Миколайович.

Про підсумки минулого навчального року перед вчителями звітувала начальник районного управління освіти Тетяна Безбородих.

— Минулий навчальний рік в районі пройшов в цілому організовано. Ми досягли вагомих результатів в реалізації програми розвитку освіти в Мелітопольському районі, — констатувала у своїй промові начальник управління освіти Мелітопольської РДА Тетяна Безбородих.

Загалом в районі, де мешкає 5536 дітей шкільного віку, функціонує 36 шкіл, з яких п’ять навчальних закладів нового типу. При цьому охоплення загальною середньою освітою складає 97%.

Окрім цього, Тетяна Безбородих розповіла про роботу управління освіти, спрямовану на українізацію районних навчальних закладів. Так, за минулий рік було збільшено кількість класів, які навчаються державною мовою.

Окрім цього, програма освітянської конференції включала в себе доповіді представників учбових закладів району стосовно важливості патріотичного виховання молоді, профільної підготовки школярів та інших нагальних тем. За підсумками конференції присутні взяли до відома всі зауваження та побажання виступаючих, а також намітили перспективні напрямки роботи на новий навчальний рік.