image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Свято знань в Теремковій родині

IMG_38911 вересня кожна костянтинівська родина поспішала у навчальні заклади села.

У святковому вбранні та з різнокольоровими квітами матусі та бабусі привели до дитячого садочку маленьких вихованців, на яких чекало чудове свято. Українська кімната прикрашена державними символами, поруч з гербом, прапором, гімном та портретом президента калинові гілочки, мальви, барвінок, українські обереги, предмети побуту односельців, караваї та снопи пшениці. Діти здивовані! Чому саме сьогодні в день знань, а не на свято козаків вони бачать українську символіку. А саме тому, що темою Дня знань є «Україна – єдина країна» і на свято до дошкільників були запрошені батьки та завідуюча сільською бібліотекою-філією Коваленко Н.М., старожили села.

Свято розпочалося з гімну України, який співали всі діти і присутні з великим патріотизмом та гордістю за свою  державу Україну та рідне село Костянтинівку. Прокудіна Ю.І. вихователь ДНЗ розповіла дітям про історію символів України, зробила акцент на тризубі, щоб дітям було зрозуміло, що один зубець це мама, другий – тато, а в середині це їх дитя. Саме так діти уявляли собі велику українську родину з жовто-блакитним прапором, про значення кольорів якого вони самі розповідали, з зацікавленістю та захопленням. Підкреслюючи, у своїх віршах:

Моя вишнева Україна

Мій рідний найсвятіший краю,

Куди б не їхав, де б не був

А кращої землі нема.

 Тебе не вигадав ніхто

З’явилась ти у день творіння

Благословив тебе Христос…

А яка чудова розповідь Катерини Зубової вихованки старшої групи про велич та красу рідного краю, де ми народись і живемо, де живуть наші батьки та предки: хлібосольні, працелюбні, гостинні та дуже веселі. Діти вигравали на музичних інструментах, співали українські пісні, вшановували батька й матір, український рушник та українську вишиванку, наш хлібний край.

Дуже зацікавила дошкільнят і подорож по країні Україні, разом з бібліотекарем Коваленко Н.М., яка у казковій формі розповідала малечі про історичне минуле нашої країни та рідного села, подорожувала по мапі України, робила наголос на любові кожного мешканця будь-якого села чи міста великої України до рідної Держави, столиці країни міста Києва,  її безмежних ланів від Карпат до Криму, від Донбасу до Тернополю. Зачаровувала дітей українська співуча Тарасова мова, якою Ніна Миколаївна прочитала декілька дитячих віршів, познайомила дітей з новими виданнями та ілюстраціями до них. Її присутність на святах в ДНЗ Теремок» завжди супроводжується виставками художньої літератури та розповідями про видатних мешканців села.

І батьки і діти і колектив дошкільного закладу дуже вдячні всім гостях, які не зважаючи на занятість знаходять час на спілкування з маленьким майбутнім нашого села і навіть України. Ці зернятка, які ми сіємо з перших кроків життя маленької людини обов’язково проростуть і з’єднаються у великий сноп добра, любові, патріотизму та вдячності. У своїх виступах батьки та односельці дякували голові сільської ради Біленькому Л.Г., колективу ДНЗ «Теремок», всім не байдужим за майбутнє маленьких дошкільнят, за їх постійну турботу, любов та впевненість у майбутньому.

Побажаннями миру всім людям великої України, успіхів у навчанні та вихованні маленьких теремківців, добра, любові та добробуту кожній родині, Божого благословення на наступний навчальний рік під гімн України закінчилося свято, яке запам’ятається теремковій родині на довго.

Від щирого серця вітаємо всіх освітян та батьків з початком навчального року.

Завідуюча Крижко Л.С., батьківський комітет ДНЗ «Теремок»