image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Оплата простою на підприємствах — зі страхового фонду

14:22 01.10.2014

Роботодавці району мають змогу отримувати кошти від держави на оплату часткового безробіття за рахунок фонду соціального страхування. Про механізм  цього нововведення у законодавстві розповів голова Мелітопольського районного центру зайнятості Олександр Тємних.

оплата— Є порядок, затверджений Кабінетом міністрів України, коли з незалежних від підприємства причин виникає простій на виробництві, зменшуються його обсяги. Таке підприємство може звернутися до центру зайнятості по грошову допомогу та компенсувати 2/3 тарифної ставки тих співробітників, які потрапили в таку ситуацію. Це зроблено в першу чергу для того, щоб не звільняти людей, — повідомив Олександр Тємних

Для того, щоб отримувати кошти, підприємства повинні виконати чіткі умови, які прописані у положенні.

— Підприємство повинно бути фінансово «чистим». У нього повинно бути не менше 30% від загальної кількості людей, які знаходяться в стані простою. В свою чергу втрати робочого часу повинні бути не менше 20% від загальної кількості. Всі ці нюанси повинні бути дотримані, — додав Олександр Тємних.

Рішення про надання чи ненадання цього виду грошової допомоги залежить не тільки від центру зайнятості. Оцінювання підприємств на дотримання умов буде проводити спеціально створена комісія. Зараз Мелітопольським районним центром зайнятості ведеться роз’яснювальна робота з місцевими підприємцями. Керівникам по більш детальну інформацію з цього  питання потрібно звертатися до співробітників центру.