image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Фестиваль народного мистецтва «Вольниця»

17:46 12.11.2014

8 листопада 2014 року в м. Гуляйполе пройшов обласний фестиваль народного мистецтва «Вольниця», присвячений 126-й річниці від дня народження Нестора Махна.

У фестивалі взяли участь більше 50-ти вокальних та хореографічних колективів Запорізької області з Куйбишевського, Вільнянського, Кам’янка – Дніпровського, Токмацького, Чернігівського, Запорізького районів; міст Бердянськ, Пологи,Мелітополь, Гуляйполе.

Програма обласного фестивалю була насичена та різноманітна. Організатори презентували виставку робіт учнів художнього відділення Дитячої школи мистецтв «Мотиви «Вольниці», книжкову виставку «Тінь бандита чи ореол героя», виставку-ярмарку краєзнавчої літератури «Хранителі історії Гуляйпільщини», виставку картин художників Гуляйпільського краю «Гуляйпілля мистецьке». Всі бажаючі із задоволенням фотографувалися з хлопцями – махновцями, переглядали роботу дитячої мобільної філії «Бібліотека під парасолькою», дивилися багатосерійний історичний фільм режисера Миколи Каптана «Дев’ ять життів Нестора Махна», відвідували екскурсію у краєзнавчому музею.

Відкрив фестиваль директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької обласної адміністрації Владислав Мороко, який привітав учасників, гостей та організаторів з відкриттям фестивалю та Днем працівників культури та аматорського мистецтва, побажав всім натхнення та творчості. До слів В.Мороко приєдналися депутати Гуляйпільської районної державної адміністрації.

До складу журі увійшли провідні фахівці комунальної установи «Обласний методичний центр культури і мистецтв» Запорізької обласної ради та відділу культури і туризму Гуляйпільської районної державної адміністрації.

У номінації «хорові колективи» Мелітополь представляв хоровий  колектив «Світанок» Мелітопольського училища культури (керівник – Заслужений працівник культури України Юлія Чабанова, концертмейстери Олександр Островський, Анатолій Білий). Колектив підготував українську народну пісню в обробці В.Парфенюка «Сивий коню» та твір «Моя ти земле». Виступ колективу сподобався глядачам та журі фестивалю довершеністю виконання та великим натхненням виконавців. Як підсумок –  диплом ІІ ступеню та

пам’ ятний подарунок.

Сподіваємося, що проведення такого роду заходів сприятиме приверненню уваги населення до народної культури, фольклору, етнографії; пізнанню історичного минулого, вихованню любові до української культури і мистецтва

Юніта Юдіна,викладач-методист,   голова ПЦК диригентсько-хорових та музично-теоретичних дисциплін Мелітопольського училища культури.