image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Переселенцям допомагають знайти роботу

14:04 04.12.2014

Мелітопольський районний центр зайнятості продовжує надавати допомогу тимчасовим переселенцям із зони проведення АТО. Докладніше про види допомоги розповіла заступник директора установи Ольга Патлаха.

На сьогодні на обліку в центрі зайнятості перебувають 30 вимушено переміщених осіб із зони проведення антитерористичної операції. З них 20 чоловік мають статус безробітного, а ще 3 особи проходили професіональне навчання. Роботодавці мають змогу допомогти переселенцям, у яких немає необхідних документів, з працевлаштуванням. Це можливо за рахунок укладання договорів цивільно-правового характеру або надавання роботи на умовах сумісництва.

—  Зараз для вимушених переселенців доступні вакансії по всій Україні. Вони можуть отримувати всю необхідну інформацію самостійно за допомогою стендів. Також у нас є окремий комп’ютер з доступом до мережі Інтернет, на якому можна ознайомитися з усіма доступними вакансіями, — розповіла Ольга Патлаха.

З першого листопада набуває чинності постанова Кабміну України, згідно з якою переселенці будуть отримувати грошову допомогу на покриття витрат за проживання. Окрім цього, до законодавчої бази були внесені декілька доповнень задля полегшення життя переселенців. Зокрема, вступив у дію Закон України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених   осіб», згідно з яким значно спрощена система реєстрування в центрі зайнятості. Тож ті переселенці, які ще не звернулися по допомогу через відсутність будь-яких документів, мають нагоду отримати консультацію у співробітників центру.