image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Відшкодування втрат сільсько- та лісогосподарського виробництва

З початку року бюджети різних рівнів отримали понад 89 млн грн через відшкодування втрат сільсько- та лісогосподарського виробництва

За даними Держземагентства України з початку поточного року бюджети різних рівнів в Україні поповнилися на 89,3 млн грн, які надійшли у порядку відшкодування втрат сільсько- та лісогосподарського виробництва.

Як відомо, відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва відбувається у випадку вилучення сільськогосподарських і лісових угідь для цілей, не пов’язаних із веденням сільського і лісового  господарства. Територіальні органи Держземагентства затверджують розрахунок розміру втрат, які  підлягають відшкодуванню.

За даними Держземагентства, цього року із сільсько- та лісогосподарського виробництва в країні було вилучено 1,4 тис. га земель. Зокрема, 1337,2 га – це сільськогосподарські угіддя, 23,70 га – лісові угіддя.

У результаті було нараховано втрати сільсько- та лісогосподарського виробництва у сумі 77,4 млн гривень.

На сьогодні на спеціальних рахунках місцевих рад знаходиться 576,4 млн гривень відповідних коштів. З них на депозитних рахунках в установах банку 80,6 млн гривень, що надійшли в порядку відшкодування втрат сільсько- та лісогосподарського виробництва.

Станом на кінець листопада в Україні використано 46,4 млн гривень. З них: на освоєння земель для сільсько- та лісогосподарських потреб – 336,3 тис. грн, на поліпшення сільсько- та лісогосподарських угідь – 1 млн грн, на розроблення робочих проектів землеустрою з охорони земель – 1,3 млн грн, на проведення заходів з охорони земель відповідно до розроблених проектів землеустрою – 7,6 млн гривень.

Також 12,8 млн грн фахівці використали на проведення нормативної грошової оцінки земель, 21,8 млн грн – на інвентаризацію земель і 1,6 млн грн – на інші заходи.

Довідково:

Правила обчислення розмірів втрат визначено постановою Кабінету Міністрів України від 17.11.1997 №1279 “Про розміри та Порядок визначення втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва, які підлягають відшкодуванню”.

Прес-служба Держземагентства України e-mail: mmdkzr@ukr.net

249-96-89, 244-82-53