image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Сільські голови рахують бюджетні кошти

14:15 08.04.2015

З першого квітня в країні підвищились тарифи на світло. Про те, скільки коштує зараз електроенергія, розповів начальник Мелітопольського району електричних мереж ВАТ «Запоріжжяобленерго» Олександр Савочкін на навчанні сільських голів.P1040435

Він підкреслив, що наразі для мешканців сіл та міст тариф став єдиним та залежить від обсягів споживання. Таким чином, мешканці сільської місцевості за один кіловат сплачуватимуть так: при споживанні від 0 до 150 кВт — 36,6 копійки, від 150 до 600 кВт — 63 копійки та більше 600 кВт — за тарифом 1 грн. 40 коп.

Під час навчання сільських голів велику увагу приділили платежам до районного бюджету, зокрема, надходженням податку на землю. Заступник начальника Мелітопольської об’єднаної державної податкової інспекції Тетяна Кисельова розповіла, що орендодавці, які здають земельні ділянки, не поспішають декларувати свої прибутки. На це голова райдержадміністрації Олександр Мордик вкотре зосередив увагу сільських голів на активізації роз’яснювальної роботи серед населення. Він наголосив, що від надходжень до бюджету залежить фінансування соціальної сфери району.

Начальник фінансового управління райдержадміністрації Наталя Супрун розповіла про надходження акцизного збору. В бюджети деяких територій вже потрапили суми, які було заплановано отримати протягом року.

Під час навчання присутні обговорили заходи з відзначення у поточному році 70-ї річниці Перемоги над фашизмом, а також організацію роботи виїзних флюорографів.