image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Лідери шкільного самоврядування зустрілися в «Ерудиті»

16:52 06.05.2015

Шкільне самоврядування є невід’ємною частиною навчального процесу у школах району. Таку думку висловили школярі та педагоги під час районного конгресу учнівської ліги «Крок».

Проводився захід в Костянтинівському ліцеї «Ерудит». Як зазначила методист районного методичного кабінету Оксана Максак, місце для спілкування лідерів самоврядування було обрано не випадково, бо саме учениця ліцею « Ерудит» Тетяна Баришнікова є президентом районної учнівської ліги «Крок».

Директор ліцею «Ерудит» Світлана Неліпа зазначає, що шкільне самоврядування – це немов міні-держава зі своїми законами та керівниками, в якій шкільного лідера обирають не педагоги, а самі учні. Вона також підкреслила, що завдяки плідній співпраці учнівського самоврядування та педагогів організовується безліч позашкільних заходів, а також вирішуються нагальні проблеми в шкільному колективі. Під час заходу лідери учнівської молоді поділилися своїм досвідом самоврядування, розповіли про заходи, які вони ініціювали у своїх навчальних закладах та взяли участь у тренінгу з розвитку лідерських якостей.

За словами учасників конгресу, самоврядування робить життя учнів цікавим та дозволяє розвинути лідерські якості школярів, тому його кращі традиції підтримуватимуться й надалі.