image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

На Мелітопольщині ПДВ сплачують 705 підприємців

Протягом січня-червня цього року платники Мелітополя та Мелітопольського району спрямували до державного бюджету 31,3 млн грн податку на додану вартість.

Порівняно із відповідним періодом минулого року надходження збільшились на 3,5 млн гривень. Таких показників вдалося досягти завдяки проведенню заходів з детінізації економіки, ефективному відпрацюванню ризикових операцій суб’єктів господарювання, упередженню незаконного бюджетного відшкодування — про це повідомив начальник Мелітопольської ОДПІ  Валерій Літинський.

Зокрема, у червні цього року від представників бізнесу міста та району до бюджету надійшло  більше 6 млн грн податку на додану вартість.

До речі, в Мелітопольській ОДПІ  зареєстровано 705 платників податку на додану вартість, з них 599 юридичних та 106 фізичних осіб-підприємців.

Протягом січня – червня 2015 року платникам Мелітопольської ОДПІ відшкодовано майже 19 млн. грн. податку на додану вартість, з них за процедурою автоматичного відшкодування – 5,5 млн. грн.

Спеціалісти Мелітопольської ОДПІ нагадують, що платники ПДВ, які відповідно до вимог Кодексу вибрали квартальний податковий (звітний) період, з 1 липня по 10 серпня 2015 року повинні надати до територіального органу ДФС, в якому вони перебувають на обліку, податкову декларацію з податку на додану вартість з необхідними додатками до неї за 2 квартал поточного року за формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України.

Наше головне завдання — анулювати схеми деяких суб’єктів господарювання використовувати фіктивний кредит з ПДВ, в іншому випадку увага фіскальних органів до їх діяльності буде під пильним контролем. В умовах сучасних податкових реформ запорукою успішного ведення бізнесу і недопущення податкових правопорушень є двосторонній діалог між платником і органами  фіскальної служби, наголосив Валерій Літинський