image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Бізнес Мелітополя збагатив місцеву скарбницю  більше ніж на 22 мільйони гривень

За словами начальника Мелітопольської ОДПІ Валерія Літинського, із загальної суми єдиного податку, сплаченого до місцевих бюджетів за сім місяців цього року, майже 77 відсотків,– це внесок громадян – підприємців. Решта припадає на юридичні особи. 

Мелітопольські платники податків, які працюють на спрощеній системі оподаткування, сплатили у січні — липні 2015 році до бюджету більше 22 млн. грн. єдиного податку.

Переважну більшість сплаченої суми складають надходження від фізичних осіб-підприємців. За вказаний період від цієї категорії платників бюджет отримав 17 млн. грн. Порівняно з аналогічним періодом 2014 року сплата податку від фізичних осіб-підприємців перевищила минулорічні показники на 2,1 %. Решту – більше 5 млн. грн. бюджет отримав від діяльності юридичних осіб, які перебувають на спрощеній системі.

Валерій Літинський переконаний, нині спрощена система оподаткування передусім дозволяє малим і середнім підприємцям вести свій бізнес максимально просто і зручно, спрямовуючи свої податки на розвиток власного регіону. В свою чергу, місцеві бюджети, отримують стабільні надходження. «Ми створюємо для платників такі умови, щоб вони прийшли в інспекцію та оперативно вирішили усі свої питання без жодних затримок або незручностей», — зазначає керівник.

Слід зазначити, що на сьогодні спрощену систему оподаткування в регіоні обрали більше 8 тисяч підприємців.