image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Мін’юст відкрив Державний реєстр речових прав на нерухоме майно

ministerstvo-yustitsiyi-ukrayini6 жовтня 2015 року в Україні відкрили для вільного доступу Державний реєстр речових прав на нерухоме майно.

Відтепер, після спеціальної реєстрації-ідентифікації користувача на сайті у «Кабінеті електронних сервісів», який можна знайти за адресою: kap.minjust.gov.ua, можна шукати інформацію про нерухоме майно фізичних та юридичних осіб України, тобто, за суб’єктом права (власником) нерухомого майна.

Звертаємо увагу, що раніше дана послуга була можлива, виключно щодо об’єкта нерухомого майна (будинку, будівлі, квартири тощо).

Для того, щоб скористатися новою послугою, достатньо зареєструватися на сайті онлайн-сервісів Міністерства юстиції України та увійти до свого кабінету. Далі у списку сервісів слід обрати пошук майна за суб’єктом, ввести прізвище ім’я та по батькові особи, дані про яку ви хочете дізнатися, здійснити оплату банківською карткою та отримати документ з даними. Послуга коштує близько 20 гривень.

Отримати доступ до порталу можна, підтвердивши свою особу електронним цифровим підписом або внести дані свого паспорту та ідентифікаційний код.

На вказаному ресурсі можна ознайомитись з повним описом послуг, покроковими інструкціями з їхнього отримання, а також інформацією про нормативно-правові акти, якими врегульовано надання таких послуг.

Наголошуємо, що відповідно до законодавства у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно інформація про зареєстровані права та їх обтяження, що міститься у Державному реєстрі прав речових прав на нерухоме майно, є відкритою та загальнодоступною. При цьому, інформація про зареєстровані права та їх обтяження, отримана в електронній формі має офіційне значення та юридичну силу.

Статтю підготовлено відділом державної реєстрації речових прав на нерухоме майно Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області

19.10.2015