image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Школярам розповідали про воєнне лихоліття

t_1_image2015 рік — особливий для нашого народу, бо саме на цей період припадає святкування 70-ї річниці закінчення Другої Світової війни – події, що залишила глибокий слід у серцях всього нашого народу. Протягом жовтня проводились різноманітні заходи, присвячені цій знаменній події. Багато уваги знаменної даті приділяється і в навчальних закладах району.

В Новгородківський загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів дітям намагаються прищепити патріотизм та почуття вдячності тим, хто готовий був віддати свої життя заради звільнення краю від ворогів та щасливого майбутнього своїх нащадків. З 12 по 16 жовтня у школі був проведений тиждень, присвячений 72-літтю звільнення району від фашистів. Організатором тижня була Олена Панкова, вчитель історії та правознавства, яка доклала максимум зусиль для того, щоб наші послідовники пам’ятали про Другу Світову війну, знали своїх героїв  і були вдячні за те, що народилися та живуть у вільній державі.

Класна година «Дети и Вторая Мировая война» була проведена для учнів 3-4 класів, під час якої школярі дізналися, що таке Друга Світова війна, коли вона відбувалася, як виживали люди в роки війни і як обороняли свою Батьківщину, які наслідки цієї події ми спостерігаємо в Україні. Для кращого сприймання молодим поколінням даної інформації були використані презентаційні матеріали. Також  пролунали пісні про війну у виконанні учнів  8 класу.

Добре враження оставив фестиваль воєнних пісень, проведений серед учнів 5-11 класів, під час якого діти поринули в атмосферу років Другої Світової війни та показали свої творчі здібності. Фестиваль подобався всім присутнім. З тією ж метою вчитель російської мови і літератури Оксана Кольцова провела виховну годину «Как это было! Как совпало – война, беда, мечта и  юность!» для учнів 5-7 класів та учнів старшої школи. Захід також був оснащений презентаційними та відеоматеріалами, музичним супроводженням.

Окрім цього у школі  були проведені вікторина «До 70-річчя Великої перемоги», конкурс малюнків серед учнів 5-6 класів та стіннівок – серед учнів 7-11 класів. Бібліотекар школи Тетяна Сершень організувала виставку книжок про Другу Світову війну та війну сьогодення.

Тиждень справив незабутнє враження на учнів та всіх присутніх на заходах.

О.ПАНКОВА, вчитель історії та правознавства Новгородківської ЗШ І-ІІІ ступенів, вчитель вищої категорії,

О. КОЛЬЦОВА, вчитель російської мови та літератури Новгородківської ЗШ І-ІІІ ступенів, спеціаліст