image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Боржники не пускають газовиків навіть на поріг

20140915153411В Мелітополі та Мелітопольському районі за позовами ВАТ «Мелітопольгаз» заарештовано 10 будинків боржників, вісім з яких — в селах Вознесенка, Костянтинівка, Нове, Терпіння та Семенівка, а два в місті. Арешт накладений і на один банківський рахунок. Двом мешканцям заборонено виїзд за межі України у зв’язку з величезними сумами боргу «Мелітопольгаз».

Як відомо, відповідно до нових змін, які внесені Кабінетом міністрів України, споживачі газу з 1 жовт-ня 2015 р. по 31 березня 2016 р. можуть витратити 1200 кубів природного газу за ціною 3,60 грн., а весь спожитий понад цей ліміт обсяг газу, оплачується за ціною 7,188 грн. за кубометр. Про це розповіла начальник абонентського відділу ВАТ «Мелітопольгаз» Наталія Калашнікова під час прес-конференції з місцевими ЗМІ. Для того, щоб для кожного абонента «Мелітопольгазу» можна було визначити відлікову цифру, співробітники підприємства знімають показання газових лічильників у всіх споживачів газу Мелітополя та Мелітопольського району.
Як зазначила Наталія Калашнікова, тепер споживачі зможуть за власним розсудом регулювати споживання газу в межах опалювального сезону.
Як будуть діяти нові умови, поки прогнозувати рано. А зараз заради стабілізації роботи підприємства, фахівці «Мелітопольгазу» активно борються з боржниками.
— На сьогодні борг населення перед підприємством складає близько 20 млн. грн. Ми всім мешканцям міста та району рекомендуємо звертатися по субсидію. Бо ціна на газ доволі висока, а прибутки низькі. Також споживачі мають право звернутися в «Мелітопольгаз» з метою реструктуризації заборгованості. Але зволікати з оплатою боргів не можна.
Сьогодні підприємство видало вже багато попереджень про відключення газу — 334 абонентам в державному секторі і 1300 абонентам у приватному секторі. У Мелітополі і Мелітопольському районі відключено від газопостачання понад 800 будинків і квартир. У суді зараз розглядається близько 300 справ про стягнення заборгованості за газ.
— Зараз в нас 22 заяви вже подані у виконавчу службу на арешт майна (будинків, автомобілів, банківських рахунків) боржників. Заарештовано 10 будинків боржників, вісім з яких — це села Вознесенка, Костянтинівка, Нове, Терпіння та Семенівка. Арешт накладений і на один банківський рахунок. Двом мешканцям заборонено виїзд за межі України у зв’язку з величезними сумами боргу «Мелітопольгаз». У розшуку перебуває 11 автотранспортних засобів.
Наталія Калашнікова розповіла про те, що тим боржникам, які не пускають газовиків на поріг для відключення від газопостачання за борги, за рішенням суду підприємство має право припинити подачу газу механічним способом.