image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

«Безпечне дитинство — майбутнє країни»

Сьогодні, як ніколи, актуальним питанням є підготовка школярів до самостійного життя у світі, де кількість надзвичайних ситуацій постійно зростає, екологічна ситуація з кожним роком погіршується.

Життєво необхідно озброїти дітей знаннями, вмінням і розумінням важливості власного життя і здоров’я.

Отже, виховання здорового покоління, зі сформованою культурою поведінки, із засвоєним алгоритмом дій в умовах конкретної надзвичайної ситуації – одне з пріоритетних завдань, яке поставлене сьогодні перед освітою.

З  метою формування навичок здорового способу життя та громадської позиції у підростаючого покоління щодо безпечної життєдіяльності, у тому числі пожежної безпеки, з 2 по 30 листопада 2015 року в Астраханській ЗШ І-ІІІ ступенів пройшов Місячник безпеки.

Протягом місяця в класах пройшли тематичні виховні години, інтерактивні ігри та тренінги з учнями на тему «Безпечне дитинство — майбутнє країни». В 1 класі — «Чим небезпечна пожежа для людини», класовод  Болотіна С.Л.; в  2  класі — «На наших вулицях», класовод  Юдакова Н.В.; в 3 класі, «З вогнем треба товаришувати», класовод Бойко В.І.; в 4 класі «Вогонь — мій друг, вогонь — мій ворог», класовод Панкратова Л.Л.; в 5 класі — «Поведінка пасажира при ДТП», класний керівник Сизова Т.І.; в 6 класі «Вогонь дружить із недбалістю людей», класний керівник Мамонтова Ю.В.; в 7 класі — «Надзвичайні ситуації. Правила поведінки під час надзвичайних ситуацій», класний керівник Шевченко А.О.  Учні 8 класу разом із вчителем Карушевою В.В. створили «Абетку безпеки для дитини». Учні 10 класу прийняли участь у інтелектуальній грі «Крок за кроком до здоров’я», підготовлену класним керівником Двояковським О.С. В 11 класі відбувся виховний захід «Небезпека навколо нас».

Протягом Місячника проходив конкурс плакатів та малюнків серед учнів 1-4 класів «МНС очима дітей». Серед учнів 6-9 класів пройшов конкурс літературних творів «Що я знаю про пожежника рятівника». Переможцем став учень 8 класу Чижов Олександр . Вчителі основ здоров’я  Карнаван О.М. та Двояковський О.С. створили блог, у якому розміщені матеріали Місячника безпеки, розробки уроків та виховних заходів. (osnovastr.blogspot.com)

Вчитель математики та інформатики Шевченко А.О. створила мультимедійний посібник «Здоровий спосіб життя», в якому в цікавій ігрові      й формі діти знайомляться  зі складовими здоров’я .

Робота з безпеки життєдіяльності в школі проводиться систематично, що дає певні результати. А головне, це сприяє збереженню життя та здоров’я наших учнів.