image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Завдання місцевої влади — проведення реформ

7 грудня на урочистостях в честь свята працівників місцевого самоврядування новообрані депутати Мелітопольської районної ради сьомого скликання, яких вперше обрано депутатами чи сільськими головами, отримали замість тимчасових, постійні посвідчення, значки та вітальні листівки.

Голова районної ради Олександр Мордик звернувся до депутатів з проханням працювати консолідовано. Він висловив надію на зважені рішення та добрі результати роботи.

— Сьогодні ми відзначаємо свято тих, хто трудиться в сільських, селищних, місь-ких, районних та обласних радах. В Конституції України  зазначено: «Носієм суверенітету, єдиним джерелом вла-ди України є народ, який здійснює її безпосередньо через органи місцевого са-моврядування». Святкування дня місцевого самоврядування у цьому році відзначається після виборів до місцевих рад за новим законом. Мешканці Мелітопольського району зробили свій вибір. Вибори позаду. Надалі треба згуртувати на роботу депутатів усіх рівнів, спрямувати всі сили на підвищення соціального рівня життя мешканців Мелітопольського району.                 В цей день ми відзначаємо свято людей, яких обирає суспільство. У Мелітополь-ському районі до місцевих рад всіх рівнів обрано 314 депутатів, серед них 264 — депутати сільських та селищних рад, 34 депутати обрано до районної ради, 16 голів сільських та селищної рад. Сподіваюся, що прагнення бачити наш Мелітопольський край красивим, упорядко-           ваним, комфортним для життя поділяють всі присутні на цьому заході. Нехай супутниками у нашій нелегкій роботі завжди будуть успіх, повага та визнання.

Голова райдержадміністрації Олександр Мангул наголосив на існуючих проблемах місцевого самоврядування та побажав винуватцям свята всього найкращого.

— На органи місцевого самоврядування покладається велике навантаження і велика відповідальність за соціально-економічний розвиток територій. Багато зроблено для розвитку місцевого самоврядування в Україні. Але багато чого і не зроблено. Так і не розпочався другий етап полі-тичної реформи місцевого самоврядування, про який йшлося останніми роками. На жаль, не відбулося концеп-туального наповнення і адміністративної реформи, адміністративно-територіальної тощо. В майбутньому це наше з вами завдання, і нам доведеться впроваджувати ці реформи в життя. Я бажаю вам міцного здоров’я, нових звершень, щоб ваші руки творили добро, а люди відповідали взаємністю.

З вітальними словами до працівників місцевих органів влади  звернулися депутати та сільські голови, керівник місцевої організації Червоного Хреста Наталя Жадан,   Благочинний Мелітопольського району ігумен Макарій. Від райради та райдержадміністрації почесними грамотами були нагороджені кращі працівники структур управління районом та окремими населеними пунктами.

По закінченню урочистостей, за численними побажаннями, лауреат Всеукраїнських і міжнародних фестивалів (в Греції і Польщі), володар Гран-Прі   міжнародного конкурсу «Арт-преміум», оркестр народних інструментів «Чарівні струни» Мелітопольського училища культури подарував всім присутнім свої музичні композиції.