image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Заради захисту прав працівників готові до страйку

Керівники первинних профспілкових організацій Мелітопольського району разом з представниками інших первинок країни підписали резолюцію, у якій затвердили  звернення до Верховної Ради України, Президента України, уряду, роботодавців. Це відбулося під час Всеукраїнських зборів голів первинних профорганізацій, участь в яких взяли майже тисяча профспілкових лідерів.

На заході присутні обговорювали стан соціального забезпечення в країні, зависокі комунальні тарифи та стан ринку праці.

Результатом зборів стала резолюція, в якій профспілки вимагають від Верховної Ради України відправити у відставку Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка та весь уряд, забезпечення прийняття Закону України «Про державний бюджет України на 2016 рік» з дотриманням вимог Законів України «Про державні соціальні стандарти та державні соціальні виплати», «Про прожитковий мінімум», «Про оплату праці», закріпи-             ти запровадження більш широкої демократії на робочих місцях, а також низку інших вимог.

А у своєму зверненні до Президента України Петра Порошенка учасники зборів вимагали зупинити спроби уряду піддати руйнації передбачене Конституцією України соціальне страхування та забезпечення його функціонування у відповідності до норм міжнародної організації праці, європейського права.

Мелітопольський район на заході представляли голова райкому профспілки працівників агропромислового комп-лексу Володимир Аврамен-ко, голова первинної профспілкової організації агрофірми «Мир» Вікторія Компанець, голова первинки управління водного господарства Вікторія Івасенко та лідер профспілкової організації відокремленого спеціалізо-ваного підрозділу «Мелітопольський коледж» ТДАТУ Олександр Мельник.

За словами Володимира Авраменка, подібні заходи профспілки проводять у період серйозних потрясінь в державі та при нехтуванні керівництвом держави соціальними стандартами. Він також зазначив, що у разі ігнорування владою та роботодавцями вимог профспілок, вони будуть готуватися до проведення національного страйку.