image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вклонилися меморіалу «Пам’яті Чорнобиля»

14 грудня, в день вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, відбулася  зустріч керівництва Мелітопольського району з тими, кому вдалося приборкати безжальну радіацію. В невимушеній обстановці за чашкою чаю ліквідатори розповідали, що нового сталося в їх житті за рік. Звернулися до очільників району і з наболілими проблемами. Зокрема, попросили звернути увагу керівництва ра-йону на медичне забезпечення чорнобильців.

Голова райради Олександр Мордик зазначив, що фінансування медицини здійснюється за допомогою субвенції з держави. В цьому році виділено 31 млн. грн., чого зовсім недостатньо. Очільник району запевнив, що районна влада робить все можливе для того, щоб люди, які ризикували власним життям, отримали відповідну медичну допомогу. До того ж сім учасників ліквідації наслідків аварії  отримали фінансову допомогу від  району.

Голова райдержадміністрації Олександр Мангул зазначив, що все залежне від місцевої влади для належного медобслуговування чорнобильців буде забезпечено.

Частині ліквідаторів районні очільники вручили почесні відзнаки — медалі «За героїзм та мужність».