image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Волонтерів вчили справлятись зі стресами

stressЩо таке емоційне вигорання та як з ним впоратися? Про це волонтерам та громадським активістам розповіли в Мелітопольському державному педагогічному університеті ім. Б. Хмельницького під час тренінгу який був організований Інститутом демократії ім. П. Орлика та центром освіти дорослих Мелітопольського педуніверситету, за підтримки посольства США.

Соціальний психолог, радник міністерства оборони Олег Покальчук розповів, що значне виснаження нервової системи людини притаманне не тільки волонтерам, а й людям інших професій. За його словами, через емоційну втому може погіршитися фізичне самопочуття людини. Такі розлади не є психічним порушенням і вирішити ці проблеми можна самостійно.

Виконавчий директор Інституту демократії ім. Пилипа Орлика Світлана Єременко розповіла, що подібні тренінги проводяться по всій Україні впродовж двох років. Мета заходів — навчити активістів справлятися зі стресами та грамотно співпрацювати із медіа.

Організатори підкреслюють, що в ці нелегкі часи, які переживає країна, теми тренінгів є актуальними для громадських діячів.

Проректор Мелітопольського державного педагогічного університету Сергій Прийма розповів, що це перший досвід подібного співробітництва МДПУ та інституту демократії та висловив впевненість, що воно неодмінно продовжиться.