image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Завдяки роздрібному акцизу місцеві бюджети Мелітопольщини поповнилися більше ніж на 6 мільйонів гривень

04_023319_2До місцевих бюджетів міста, селищ та сіл Мелітопольського краю протягом січня 2016 року надійшло більше 6 млн. грн. від платників акцизного податку – суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю підакцизними товарами.

З роздрібного продажу алкогольних напоїв до скарбниці акумульовано майже 2 млн. грн, тютюнових виробів – 2 млн. грн. та паливно-мастильних матеріалів більше 2 млн.грн.

Кількість суб’єктів господарювання, платників акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів, з урахуванням тих, що торгують нафтопродуктами, становить 378 осіб.

За словами начальника Мелітопольської ОДПІ Валерія Літинського, такі надходження є підсумком проведених заходів із відпрацювання платників цього податку як «реальних так і ймовірних».

«Податківці й надалі будуть використовувати усі законодавчі важелі впливу задля недопущення реалізації на Мелітопольщині підакцизних товарів з порушенням норм чинного законодавства. Адже усі торговці мають працювати в правовому полі, а придбання ліцензій та проведення через РРО сум фактичного продажу повинні стати для них нормою. На мою думку, цей податок є своєрідним фінансовим ресурсом, який може використовуватися для розбудови соціальної інфраструктури міста та району. Саме тому місцеві громади повинні бути найбільше зацікавлені у повній легалізації продажу таких підакцизних товарів як горілка, цигарки, пиво й нафтопродукти», – наголосив посадовець.