image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Оздоровчий табір вирішили не продавати

IMG_4099 [1]Продавати оздоровчий табір «Чайка», який прийшов у занепад, чи залишити його у власності громад Мелітопольського району? Відповідь на це питання в черговий раз шукали члени координаційної ради та президії районної ради разом з теперішнім орендатором закладу. Очолили зустріч керівники району — голова райдержадміністрації Олександр Мангул та голова районної ради Олександр Мордик. А заступник голови районної ради Людмила Шляхтіна оголосила пропозиції щодо використання табору, які надали сільські ради.

Так, Новомиколаївська, Новопилипівська і Новенська сільські ради пропонують передати заклад із спільної власності територіальних громад району до комунальної власності Новенської сільської ради. Терпіннівська та Фруктовська сільські ради подали пропозицію передати табір в довгострокове користування, а Новобогданівська сільська рада запропонувала продати «Чайку» за конкурсом.

Новенський сільський голова Валентин Бутенко зазначив, що сільська рада готова взяти на баланс цей об’єкт спільної власності громад та вкладати кошти у його відновлення.

Теперішній орендар табору «Чайка» Валентина Симоненко, яка й до цього керувала закладом, запропонувала продовжити термін оренди на 15, 20 або 49 років і зробити реконструкцію об’єкта.

На запитання присутніх депутатів про те, чому до цього не було зроблено  покращення матеріально-технічної бази табору, Валентина Симоненко відповіла, що договори на оренду закладу були надто короткостроковими.

— З 2008 року кожен рік, на рік оренда, на два роки, на три роки — це саме більше. Ви всі господарники, підприємство, яке працює три місяці на рік, ви б просто так вкладали туди кошти, знаючи, що у вас через рік або два його заберуть? — зауважила вона.

Також Валентина Симоненко розповіла, що все ж таки вкладала у розвиток закладу кошти.

— 120-150 тисяч гривень — це ремонт покрівлі, стін, які падали, перебудова кімнат, тому що сьогодні бараки на 12 людей нікому не цікаві.

Наразі, хоча табір два роки поспіль не працював, орендар сплачує за його охорону більше 100 тисяч гривень на рік і виконує договірні умови — щороку безкоштовно оздоровлює 10 дітей, які проживають на території району.

Після довгих обговорень долі оздоровчого закладу члени координаційної ради вирішили не продавати табір «Чайка», а більш детально вивчити можливості його реконструкції. Також на засіданні вирішували долю ще одного об’єкта спільної власності громад району — спортивної бази у Тамбовці. Її вирішили передати на баланс Семенівської сільської ради, але за умови, що її цільове призначення не зміниться, та без права продажу об’єкта. Остаточну крапку в цьому питанні повинні поставити депутати районної ради.